Vinkki Berliiniin matkaaville

Liittynyt
17.1.2011
Viestit
13
Tulipa mieleen. Berliiniin mennessä kannattaa katsella hotelleja Kurfüstendammin U-Bahn -aseman paikkeilta ja parin kilometrin säteellä. Hyvä paikka on myös Wittenbergplatzin ympäristö. Mahdollisimman läheltä U-Bahnin asemaa!

Perustelut: viihtyisää soppailuseutua, hintataso hyvinkin järkevä, majoitusta on todella runsaasti ja siksi kilpailu pitää hinnat alhaalla. Ruokaa tarjolla joka kulttuurista ja vegaaneille kanssa. Kulkuyhteydet ovat aivan fantastiset, esim bussilla 109 20 min matka Tegelin lentoasemalle, ei todellakaan tarvitse käyttää taksia. Raideyhteyksiä on joka suuntaan, 400 m päässä Kudammista pohjoiseen on S-Bahn, joka on myös hyvin nopea ja mukava väline. Bussejakin piisaa ja Berliinin katuliikennekin toimii hyvin. Alueelta pääsee nopeasti ja vaivattomasti ihan minne vain Berliinin alueella.

Välttelisin ns. uuden keskustan alueen hotelleja - hintavia ja usein hankalissa paikoissa - sekä varauksin myös entisen itäpuolen paikkoja laajemminkin Kreuzbergin kaupunginosa voi olla kiinnostava, mutta myös pelottava. Entisen muurin ympäristö jyrättiin maan tasalle 60-luvulla, eikä sillä alueella pahemmin matkailijaa kiinnostavaa ole.

Monet hakumoottorit, esim e-bookers ymmärtää keskustan sijaitsevan Alexanderplatzilla ja antaa hotellien etäisyyksiä tästä laskien. Ei pidä hämmentyä tästä. 6 km keskustasta länteen on just oikein! Mukavaa olemista ja helppoa liikkumista haluavan matkailijan "keskusta" Berliinissä on jotakuinkin Banhof Berlin Zoologischer Garten rautatieasema (=Zoo).

Berlin Wellcome Card kannattaa ostaa heti lentokentän uloskäynnin vierestä.
 
Liittynyt
9.1.2011
Viestit
31
Sijainti
Helsinki
Kiitoksia vinkistä! Minua kiinnostaisi Berliiniin matkustaminen, mutta olen kuullut, että siellä on melkoisen kallista. Pitääköhän tämä väite paikkaansa? Eli joutuuko esim. ruuasta maksaa itsensä kipeäksi?
 
Liittynyt
9.1.2011
Viestit
31
Sijainti
Helsinki
Pitääpä siis suunnata Berliiniä kohti. Tuttavani olivat siellä matkailleet joskus ikuisuus sitten ja väittivät Saksan olevan yleensäkin kallis maa. Heillä taisi sitten olla vaan pieni budjetti. :) Kiitos linkistä!
 
Top Bottom