Vauvojen/lasten kanssa lentokoneessa?

Liittynyt
17.1.2014
Viestit
32
Sijainti
Turku
Minulla on toukokuussa syntyneet kaksostytöt ja ajattelin opettaa heille matkustamisen ihanuutta. Reissaamisessa ei muut asiat huoleta, paitsi lentäminen. Kohteessa he pärjäävät varmasti, ehkä ruokailujen kanssa saattaa tulla pieniä pulmia. Mutta lentäminen?! Onko jäsenillä kokemuksia/vinkkejä siitä miten vuoden ikäisten kanssa sujuu lentomatkat?

Onneksi ei tarvitse istua kuin 4 tuntia, mutta sekin voi olla kohtalaista tuskaa kanssamatkustajille, jos ei homma ei tunnukaan lapsista hauskata. Kuinka paljon pitää olla leluja mukaan? Neidit on oppinut videoiden ihanuuden, joten ehkäpä sitä pärjää pelkällä Youtubella? Tai sitten ei.
 
Liittynyt
16.11.2013
Viestit
22
Sijainti
Pori
Oma poika oli aikoinaan hieman alle kahden vanha kun teimme ensimmäisen reissun (Kanarian saarille) Nukkui sylissäni lähes koko ajan ei mitään ongelmia. Nyt sitten vuosien ja vuosien kuluttua olen matkaillut tyttärentyttärien kanssa. Toinen oli eka reissulla vajaa vuoden vanha toinen vajaa kolme vuotta. Lähes joka vuosi olen nyttemmin heidän kanssaan matkustellut. Tytöt ovat nyt jo 7 ja 9 vanhoja joten aikalailla kokemusta lasten matkoista on tullut. En tiedä olenko koputellut puuta vai mistä johtuu että meille ei ole ongelmia lentojen suhteen tullut.

Yleensäkin matkat tuntuvat lähes kaikilla menevän ihan hyvin, ainostaan nousut ja laskut taitavat hieman toisia kiusata. Näistä kun selviää niin eiköhän matka meni ihan hyvin. Lapsi syliin, tutti suuhun ja jotakin puuhaa niin uskoisin kaiken menevän hyvin.
 

ajs

Liittynyt
10.12.2010
Viestit
11
Sijainti
Oulu
Meillä on lapset opetettu matkustamaan, niin autolla, junalla kuin lentämälläkin. Nuorimmaisen ensimmäinen pidempi automatka 350km meni kolmen viikon vanhana, joten eipä se muuta tehnyt kuin nukkunut ja syönyt. Junassa tytöt ovat aina viihtyneet ja se oli nuorempana jopa jännää. Odottivat innoissaan junamatkoja jo viikkoja ennen. Ensimmäiset lyhyet (OUL-HKI) lennot tekivät noin vuoden vanhana. Molemmilla on ollut koko ikänsä ongelmia korvien ja korvatulehdusten kanssa, mutta lentäessä se ei ole haitannut. Tuota ei tietenkään voi yleistää, kaikki eivät pysty/osaa paineita korvissa tasata. Eli nuo laskut voivat aiheuttaa kipua korviin ja ne voivat olla koviakin. Viime kesänä tuli Roomasta ja Helsinki-Vantaalle laskeuduttaessa edessä istunut jo noin 10-vuotias poika alkoi valittaa ja kipu yltyi kokoajan kovemmaksi, kunnes lopulta oksensi siinä vaiheessa kun kone jo rullasi.. Äiti oli suomalainen ja isä italialainen, joten arvelen, että ovat matkustaneet kyseistä väliä kuitenkin usein.

Nuoret ja etenkin lapset ovat hyvin sopeutuvaisia ja tottuvat erillaisiin olosuhteisiin. Enemmän ne vaistoavat aikuisten arastelut matkustaessa. Eli aikuiset hermoilevat lasten puolesta ja lapset sitten vaistoavat sen.. ;)

Eli tekemistä mukaan vaan, niin lapset eivät edes osaa ajatella että tilanteessa olisi jotain poikkeuksellista..
 
Top Bottom