TV-ohjelma Sohvasurffaajat kiertää Mustanmeren ympäri

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
<img src="http://www.matkablogi.fi/kuvat/Ukraina++2011/170811_jalta+004.JPG/_smaller.jpg" alt="Pääskysen pesä, Jalta, Ukraina">

TV2:lla alkaa huomenna ma 23.1.2012 klo 19.30 uusi 6-osainen sarja Sohvasurffaajat, jossa kaksi suomalaisnaista - näyttelijä Lotta Kaihua ja ohjaaja-kuvaaja Pia Asikainen - kiertävät Mustanmeren reittiä Bulgaria - Romania - Moldova - Transnistria - Ukraina - Georgia - Turkki. Majoituksena käytetään vain sohvasurffausta.

Ensimmäisessä osassa kohteena on Bulgaria: "Lotta ja Pia lähtevät kuukaudeksi sohvasurffaamaan Mustanmeren ympäri. Sofiassa matkan ensimmäinen majoittaja Nikolay on huolissaan reissaajien suunnitelmista matkustaa kuukausi ilman telttaa ja makuupussia"

Sohvanvaltaaja-ohjelmatiedot kaikista jaksoista. Lähetykset tulevat näkymään myös Yle Areenassa.

Kuukauden kuvausreissusta on myös kirjoitettu blogissa Reppuselkärankaiset. Blogista löytyy myös Sohvasurffauksen aakkoset.

Sohvilla surffausta -reittikartta

Sohvasurffaajien Facebook-sivu, myös kuvagalleriat matkalta

Sohvasurffaajat-musiikkivideo

Yle Olotila 27.5.2011: Dokumentaarinen matkaohjelma sohvasurffaa itään

Yle Ohjelmaopas:

Sohvasurffaajat on uusi dokumentaarinen matkaohjelma, jossa kaksi seikkailunhaluista nuorta naista kutsuu itsensä kuukaudeksi kylään Itä-Euroopan epämääräisimmille seuduille. Kuusiosaisessa sarjassa sohvasurffaajat Lotta Kaihua ja Pia Asikainen pistävät hotellit ja hostellit boikottiin ja kiertävät Mustanmeren ympäri sohvasurffaten. Samalla he tutustuvat tuntemattomiin maihin tavallisten ihmisten vuodesohvilta ja varapatjoilta käsin.

Sarjan ideana on mennä takaovesta sisään vieraisiin koteihin ja kulttuureihin. Yhdessä majoittajien kanssa koetut läsnäolon hetket avaavat paikallista elämää ja kulttuuria näille rennoille reppureissaajille.

Tien päällä sattuu ja tapahtuu, ja luvassa on yllättäviä havaintoja Bulgarian, Romanian, Moldovan, Ukrainan, Georgian ja Turkin kihisevien metropolien ja pienten kyläpahasten ihmisten arjesta. Matkallaan Lotta ja Pia joutuvat luottamaan balkanilaisten vieraanvaraisuuteen ja ystävällisyyteen, sillä varmaa tietoa seuraavan yön majapaikasta ei aina ole. - Kumpikaan meistä ei esimerkiksi puhu venäjää, kertoo Lotta. - Mutta vaikka usein väsytti, tavarat hukkuivat ja taksikuskit vedättivät, meistä pidettiin kaikkialla todella hyvää huolta!

Lotta ja Pia todistavat tavallisten ihmisten elämää niin suurkaupunkien lähiöissä kuin autioituvissa pikkukylissä ja näkevät asioita, joihin pakettimatkoilla ei varmasti törmää.

- Mieleenpainuvia hetkiä... Hmm. No, esimerkiksi Bulgarian maaseudulla koiranpentu maksaa pullon omatekoista rakia. Romanialaismummot ovat ystävällisiä mutta myös kohtuullisen päällekäyviä. Moldovassa oli jännää hengailla täydellisen kuunpimennyksen hippien kanssa mate-seremoniassa. Transnistriassa on oma valuutta, postilaitos, poliisi ja rajat, vaikka maata ei virallisesti ole olemassa. Ukrainassa bilettiin Odessan drag-artistien kanssa aamuun asti. Georgiassa Tbilisin yövalaistus on hulppeampi kuin Las Vegasissa konsanaan. Turkissa Kappadokian kivipaasien yllä kuumailmapalloilu oli taianomainen kokemus, mutta muuten Turkista ei paljoa mieleen jäänyt, kun oltiin jo niin poikki, kiteyttää Pia.
 
Top Bottom