Turistinähtävyys sinun kaupungissasi?

Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Ajatellaan tilanne, että vieraaksesi saapuisi ulkomainen turisti ja sinun pitäisi valita yksi ainoa kohde, jonne hänet veisit / jonka hänelle näyttäisit. Mikä se olisi? Miksi?

Jos teksiin road tripin, ajaisin mahdollisimman moneen kaupunkiin ja pysähtyisin näkemään yhden tai kaksi asiaa ja jatkaisin matkaa. Jos tänne ketjuun tulee tarpeeksi monen kaupungin muutamia huippukohtia, saatan moisen toteuttaakin. Joten, mitä sinun kaupungistasi/kunnastasi/kylältäsi tulee ohi ajavan nähdä?

Tampereella veisin turistin Tuomiokirkkoon katsomaan Simbergin Haavoittunutta enkeliä, koska se on kaunis kirkko ja upea maalaus.
Kajaanissa sen sijaan kuljettaisin linnanraunioilla, koska ne ovat suurimmat pohjoiset kivilinnarauniot ja sellaisenaan aika kommeet.
 
Liittynyt
9.1.2011
Viestit
31
Sijainti
Helsinki
Kotipaikkakunnaltani (lähellä Kouvolaa) suosittelisin nähtäväksi Verlaa
Verla on vanha pahvitehdas, joka on muutettu museoksi. Siellä varsinkin kesäisin on erilaisia tapahtumia, sekä tietysti historiaa yllin kyllin.
 

ten

Liittynyt
22.1.2011
Viestit
2
Veisin turistin maaseudun rauhaan, mielellään saunomaan jonnekin, missä ei kuulu liikenteen ääniä, vain hiljaisuus.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Nokianvirtaa voisi käydä ihmettelemässä. Nokianvirran Tehdassaaressa syntyi Nokia (Oyj).

 
Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Espoossa suosittelen Oittaata. Talvella omaan makuu n pk-seudun parhaat hiihtoladut ja kesällä pääsee uimaan alueen lukuisiin järviin. Esimerkiksi kun Espoon keskustasta päin ja jatkaa Bodomin ohi, vastaan tulee kaksi pienempää, todella lämminvetistä ja kirkasta lampea, sorvalampi ja myllylampi ( vai -järvi?) Myllyjärvi on yleensä melko ruuhkainen, mutta kauempana sijaitseva sorvalampi on yleensä hieman rauhallisempi.
 
Liittynyt
28.2.2011
Viestit
9
jyväskylässä matti nykäsen mäkipaikka, vai muuttiko sekin jo nimeään?
ihanat päijänteen maisemat ne kannattaa käydä
 
Liittynyt
2.3.2011
Viestit
3
Veisin kesällä ruissaloon rantsulle tai sitten enneminkin saaristoa kirteleen :) Ja ehdottomasti esittelisin aurajoen varrella sijaisevat laiva-baarit :)
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Vaikkei Lappeenranta kotikaupunkini olekaan, niin siellä kyllä turistin veisin satamaan. Siinä ei mun kanssa ole jakoja, satamat on vaan ihania. :)
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
IS hehkuttaa Nokian Siuron kylää ja mikä ettei, itsekin olen siellä ihan hiljattain käynyt usemman kerran.

Siuron ihanuutta ovat ylistäneet monet Frans Emil Sillanpäästä Markus Seliniin ja Kari Peitsamoon. Luonto-lehtikin innostui 1990-luvulla julistamaan Siuron luonnonhelmeksi: "Jos Hämeen keidaskartalta jättää pois Siuron ja Koskibaarin, seutukunta näyttää tosi vajaalta."Kuvassa Siuronkosken kuusiaukkoinen kivisilta.Siuronkoski on erittäin suosittu kalastuspaikka ja tunnettu suurista kaloistaan.Huvimaja, Kuljuntie, Siuro.


Siuro.info | Siuron, Linnavuoren, Kuljun ja Kuloveden yhteinen www-portaali

Siuronkoski.com | Isojen kalojen koski Nokialla - Siuron kylässä
 
Top Bottom