Espanja Teneriffa - perustiedot

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia


Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla aukeaa kartasta iso versio uuteen selainikkunaan. Kanariansaarten kartta.

Teneriffa on pinta-alalta ja väkiluvultaan suurin Kanariansaarista, Kanariansaarten 1,6 miljoonasta asukkaasta Teneriffalla asuu 900 000. Ikuisen kevään saarella käy vuosittain 10 miljoonaa turistia (LP). Lentoaika Helsingistä Teneriffalle on reilut 6 h. Yleensä saaren eteläosissa on muutaman asteen lämpimämpää ja aurinkoisempaa kuin saaren pohjoispuolella. Teide jakaa saaren ilmastollisesti kahtia: etelässä on lämmintä, kuivaa ja karua, kun taas pohjoisessa rehevää ja vehreää, ja sää on leutoa, ajoittain pilvistä ja sateisempaa. Talvella keskilämpötila on 20-22 (vaihtelu 17-25) ja kesällä 26-28 astetta.

Playa de las Américas

Playa de las Américas on Teneriffan suurin ranta- ja huvielämän keskus hyvillä shoppailu- ja golffausmahdollisuuksilla. Playa de las Américas sijaitsee aurinkovarmalla etelä-Teneriffalla ja on alunperinkin rakennettu turisteja varten. Los Cristianos on kasvanut yhteen Playa de las Américasin kanssa. Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin välinen Playa de las Vistasin ranta on yksi saaren parhaimmista. Playa de Fañabén ranta on Finnmatkojen mukaan rauhallisena Teneriffan paras kohde lapsiperheille. Los Cristianosissa on Tjäreborgin mukaan kodikas kylätunnelma.

Suosittu nähtävyys Playa de las Américasissa on Siam Parkin vesipuisto, joka avattiin vuonna 2008. Se on yksi Euroopan suurimmista vesipuistoista, jossa on kaikkea hitaasti virtaavista virroista voimakkaisiin aaltokoneisiin. Pienille lapsille on kahluualtaita ja isommille useita vesiliukumäkiä.

Playa de las Américasista on matkaa Puerto de la Cruziin n. 85 km. Reina Sofian lentokentältä pääsee bussilla 487 Americasiin, hinta 2,25 e.

Puerto de la Cruz

puertocruz240311+037.JPG


Puerto de la Cruz oli Kanariansaarten ensimmäinen todellinen rantalomakohde, johon jo 1800-luvun alussa rikkaat englantilaiset matkustivat. Uida voi pienellä Playa Jardinin mustalla laavakivirannalla ja Lago Martiánezin hiljattain uusitussa uimalassa, joka muodostuu useista suurista ja tyylikkäistä merivesialtaista. Satamakaupungissa on aidompaa kanarialaista tunnelmaa kuin etelä-Teneriffan rantakohteissa.

Vetonaula, joka houkuttelee lomailijoita koko saarelta Puerto de la Cruziin, on Loro Parque (suom. Papukaijapuisto). Se on suuri, trooppinen eläinpuisto miekkavalas- ja delfiiniesityksineen, gorilloineen, haiakvaarioineen, pingviineineen. Delfinaario on Euroopan suurin ja papukaijakokoelma maailman suurin. Pääsymaksu aikuisille 32 e.

Kaupungista alkava vehreä Orotavan laakso viini-, tomaatti- ja banaaniviljelmineen ulottuu koko matkan Teiden tulivuorta ympäröivään luonnonpuistoon asti.

Matka Reina Sofian lentokentältä n. 100 km ja 1,5 h.

Kielikouluja espanjan opiskeluun

Los Gigantes

Seuraava kuva on Los Gigantesista:Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz on Teneriffan pääkaupunki (Kanariansaarten pääkaupunki yhdessä Las Palmasin kanssa), jossa on 220 000 asukasta. Aito espanjalainen kaupunki on rantalomalaisten retkikohde, mutta on sillä omakin ranta - Las Teresitas on kullankeltainen hiekkaranta, jonka hiekka on tuotu Saharasta. Kaupunki on kuuluisa helmikuun karnevaaleistaan, jotka ovat suurimmat heti Rion karnevaalien jälkeen. Santa Cruz on yhteenkasvanut La Lagunan kanssa muodostaen 400 000 asukkaan metropolin. La Laguna on Unescon maailmanperintökohdesta vuodesta 1999.Santa Cruzista on matkaa Puerto de la Cruziin 36 km, eteläiselle Reina Sofian lentokentälle 63 km ja Playa de las Américasiin 70 km.

Teide3 718 metriä korkea Teide on Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Teide on viimeksi purkautunut 1909 ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 2007. Vuorelle pääsee hyvällä ilmalla ylös köysirataa pitkin, 25 e menopaluu. Las Cañadasin kansallispuisto, jossa Teide sijaitsee, on maailman toiseksi suosituin kansallispuisto neljällä miljoonalla kävijällään. Kansallispuistossa on yli 20 merkittyä kävelyreittiä.

Auto- ja (moottori)pyörävuokraus

Autonvuokraus maksaa 25-45 e/pv, pikkuyritykset voivat vuokrata vanhempia autoja 15 eurollakin (LP). Ei tieveroja, bensa halpaa. Moottoripyörän vuokraus esim. 500 cc 75 e/pv, 125 cc 30 e (+ takuumaksu 150 e + vakuutus). Polkupyörävuokra 12-20 e/pv. (AM)

Internet

Nettikahviloissa hinnat 1-10 e/h. Useissa hotelleissa on maksullinen internetyhteys.

Mobiilidataa tarjoaa mm. Vodafone, 19 e/viikko, 29 e/15 pv, 20,69 euron aloituspaketissa saldoa 18 e, nopeus 1 MB.

Laivat ja lennot

Menopaluu Gran Canarialle 84 e, La Gomeralle 54 e. Lento Los Rodeosista Las Palmasiin n. 70 e.


Lähteet: Aurinkomatkat, Finnmatkat, Tjäreborg, Wikipedia, Wikitravel, Lonely Planet

Linkit:
Reissuesan blogi - Teneriffa
 
Viimeksi muokattu:

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Moottoripyörien ja polkupyörien vuokrahintoja tänään Teneriffan Playa del Inglesissä:

americas_pyoravuokraus.jpg


Kovin on kallista verrattuna Thaimaahan ja toisaalta autonvuokraukseen. Moottoripyörän ja skootterin vuokrahinnalla saa vuokrattua autonkin. Kaakkois-Aasiassa polkupyörän saa vuokrattua 1-2 e/pv.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
3 718 metriä korkea Teide on Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Teide on viimeksi purkautunut 1909 ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 2007. Vuorelle pääsee hyvällä ilmalla ylös köysirataa pitkin, 25 e menopaluu. Las Cañadasin kansallispuisto, jossa Teide sijaitsee, on maailman toiseksi suosituin kansallispuisto neljällä miljoonalla kävijällään. Kansallispuistossa on yli 20 merkittyä kävelyreittiä.

Kävin eilen Teidellä, kuvia sieltä: http://www.matkablogi.fi/kuvat/Kanariansaaret 2011/Teneriffa/Teide/.
 

ajs

Liittynyt
10.12.2010
Viestit
11
Sijainti
Oulu
Jos Teneriffalla haluaa tehdä muutakin, kuin maata rannalla, on opastetut retket maastoon hyvä vaihtoehto. Tässä on suomalaisen oppaan järjestämiä retkiä tarjolla. http://www.retket.info/
Aikaisemmin hänen kanssaa pääsi myös Teidellekin, johon käsittääkseni tarvitaan espanjan matkailuviranomaisten lupa.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Aikaisemmin hänen kanssaa pääsi myös Teidellekin, johon käsittääkseni tarvitaan espanjan matkailuviranomaisten lupa.

Lupa tarvitaan ihan viimeiselle huipulle nousua varten, muuten ei lupia tarvita.
 
Top Bottom