Suomen pakolliset matkakohteet?

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Olen matkustellut kymmenissä maissa, mutta kotimaa on jäänyt hieman lapsipuolen asemaan. Thaimaankin taidan jo tuntea paremmin kuin Suomen. Ajattelin ensi kesänä hieman korjata aukkoja sivistyksessä ja kierrellä moottoripyörällä maata.

Itä-Suomessa olen käynyt lapsena Kolilla, se ainakin on yksi Suomen kansallismaisemia. Lapissa olen käynyt vain kaksi kertaa, 30 v. sitten talvella Muoniossa ja 15 v. sitten kesällä Pelkosenniemellä. Helsingin suosituimmat nähtävyydet olen nähnyt.

Ensimmäisenä minulla ovat mielessä Turun saaristo (Rengastie) ja Ahvenanmaa, näissäkään en ole koskaan käynyt. Mitä suomalaisia kohteita siis suosittelette?
 
Liittynyt
1.1.2011
Viestit
3
Olen Kittilästä ja voin suositella leviä, tosin onkohan siellä muulloin nähtävää kuin talvella niin se on eria asia se.
 
Liittynyt
3.1.2011
Viestit
2
Porkkalan niemelle Helsingin reissun ohella

Porkkalan niemi, Kirkkonummella on kyllä käymisen arvoinen retki, varsinkin kun ollaan käymässä Helsingissä. Noin 50 km päässä Helsingistä on Vantaan omistama ulkoilualue Porkkalan niemellä, meren ympäröimänä. Erittäin kaunis luonto ja hyvät telttailu- + grillailumahdollisuudet. Kauniita kallioita ja suomalaista luontoa, suosittelen !
 
Liittynyt
22.12.2010
Viestit
3
Kuusamo on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka mihin vuodenaikaan tahansa. Aivan upeat maisemat ja hieno luonto, jollaista muualta Suomesta ei löydy.

Ihan pohjoisimmasta Lapista voisin suositella Kilpisjärveä tai Tenon vartta. Pyörän kanssa tuo Tenon reitti (esim. Karigasniemeltä Utsjoelle tai Nuorgamiin asti) voisi olla parempi, aivan huikeita maisemia, tie kulkee koko matkan aivan Tenojoen vartta pitkin. Joki itsessään on hieno ja sitä reunustavat sekä Suomen että Norjan puolella jylhät tunturit.
 
Liittynyt
14.12.2010
Viestit
10
Itä-suomessa kannattaa käydä vilkaisemassa Savonlinna, Heinävedellä Valamo, Kerimäen melko iso puukirkko ja Punkaharjullahan on retretin lisäksi lusto ja mahtavat maisemat. Kaiken saa puristettua päivään mutta useampikin noiden parissa vierähtää. Ja jos vielä tuota aluetta kiertelee veneillen niin sitten on mahdollisuudet bongata norppakin :D
 
Liittynyt
11.1.2011
Viestit
2
Lapissa olen käynyt (asun Etelä-Suomessa) ja voin sanoa, että siellä oli hienot maisemat. Lisäksi kannattaa käydä luonnossa. Olimme 12h patikoimassa ja kivaa oli. Vähän oli kyllä jalat kipeänä sen jälkeen, mutta uni ainakin maittoi retken jälkeen. :)
 
Liittynyt
11.1.2011
Viestit
2
Suosittelen uudistamaan Kolivierailun ja siinä ohessa piipahtamaan Joensuussa aitoja oikeita karjalanpiirakoita maistelemassa, tai esimerkiksi Outokummun kaivosmuseossa. Pohjois-Karjalassa on iloisia ihmisiä ja kaunista luontoa, joten kannattaa viipyä vähän pitempäänkin! Jos matka jatkuu Etelä-Karjalaan, Lappeenrannan linnoitus on näkemisen arvoinen paikka. Matka sinne kannattaa tehdä Punkaharjun kauniin harjualueen läpi.
 
Liittynyt
23.1.2011
Viestit
2
Suomen luontoon

Kukapa ei arvostaisi rauhaa, hiljaisuutta ja puhdasta ja kaunista luontoa moni-ilmeisine sään vaihteluineen ja vuodenaikoineen. Kunpa vain itse arvostaisimme. Avoimin mielin ja aistein Suomen luontoon. Mökin vuokraus keskeltä luontoa (olen kuullut käsittämättömän ilmaisun keskeltä "ei mitään") voi olla elämän upein elämysmatka. Suosittelen.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Reppureissaajien raamattu Lonely Planetin poimimat 15 kohdetta Suomessa ovat:

1 Helsinki
The capital. Harbour city with fascinating museums, the country’s best eating and savvy nightlife
2 Åland
Low, scenic archipelago. Semi-independent, Swedish-speaking and a cyclist’s paradise
3 Muonio
Rustle up a team of sled-dogs and whizz off across the snowy wilderness
4 UKK National Park
Experience Lapland’s awesome spaces in one of Europe’s most remote areas
5 Inari
Learn about the Sámi, the people of the north, in this, their Finnish capital
6 Oulu
Boisterous beer terraces and technology to the nth power in northern Finland’s liveliest city
7 Karhunkierros Trek
A wealth of Finnish scenery and convivial trekkers’ huts on this popular hiking route.
8 Savonlinna
Shimmering lakescapes and fabulous opera in Finland’s most memorable castle
9 Turku
A mediaeval feel with castles, ferries, mustard and lively boat bars!
10 Pori
This city stops work and starts improvising during its lively jazz festival
11 Ilomantsi
Explore the Karelian culture and wilderness in this remote eastern and Orthodox area
12 Kuopio
Steam it up in the world’s biggest smoke sauna, a convivial and very Finnish experience
13 Rauma
The fantastic old town is a picturesque assemblage of noble wooden buildings
14 Poet’s Way
One of Finland’s loveliest lake cruises, north from Tampere through typically idyllic Finnish scenery
15 Kilpisjärvi
Climb Saana Fell for great views over this remote point where three nations meet
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
TAMPERE! (Ellei tämä jo muista yhteyksistä tullut selväksi. :D) Tampere on paras ja ihanin. Näsi- ja Pyhäjärven väliin jää sellainen sekalaisten sattumusten satumaa, että ei paremmasta väliä.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Olisko syytä käydä Helsingin Wanhassa Kauppahallissa? IL uutisoi tänään, että Guardianin mielestä Helsingin Vanha kauppahalli on maailman paras.

- Se on mahtava paikka tavata ystäviä kahvikupposen ja korvapuustin äärellä, The Guardian kirjoittaa.

Erityisesti lehti suosittelee yli 120-vuotiasta hallia niille, jotka haluavat ostaa marjoja, riistaa ja mereneläviä. Se suosittelee maistamaan myös poronkäristystä ja puolukkahilloa sekä leipäjuustoa ja lakkahilloa, eikä vierailijan sovi unohtaa myöskään saunaolutta ja -makkaraa.

Wanha Kauppahalli näkyy myös voittaneen Best of Helsinki 2009 Parhaan vierailukohteen tittelin.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.2.2011
Viestit
9
Kuusamo on hieno paikka, itsekin siellä asuneena voin sen sanoa.

toinen mikä on kokemuksen arvoinen, rovaniemi. siellä on hyvät liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden.

pohjois lappi, se on hienoa paikkaa syksystä, karua ja korutonta. hiljaisuudesta kannattaa siellä nauttia
 
Liittynyt
18.2.2014
Viestit
5
Eipä Suomessa kai NIIIIN ihmeellisiä paikkoja ole, etteikö jokin naapurimaistamme ne paremmin toisi esiin. Tuntureita löytyy niin Ruotsista ja Norjasta, että se siitä 'lapin taiasta'. Ruotsin lappi ajaa saman asian, usein jopa paremmalla palvelulla joskin joutuu ruotsia tai englantia puhumaan saadakseen haluamansa. Hintataso reilusti esim. yllämainittuja rinnekeskuksia alhaisempi.

Enkä nyt tiedä Ahvenanmaasta että voidaanko laskea Suomeksi kun eivät itsekään laske itseään osaksi Suomea, Ahvenenmaa on semmonen erikoinen juttu vaan, jonne pitää Suomesta ensin laivailla, uida tai lentää ennenku on perillä. Eikä suomenkielellä pärjää.. että käy se eksoottisesta matkakohteesta suomalaisillekin.

Helsinki on kai luetelluista ihmeellisin, mutta mutta... ei sekään mitenkään omalaatuinen ole, Suomen ongelma on hintataso. Eli nähdäkö Helsinki ja maksaako ittensä kipeäksi aina ruuasta liikkumiseen, vai lähteäkö katsomaan jotain muuta. Suomalaiselle matkailijalle en keksi Suomesta muuta erinomaista kuin että kielimuuri on olematon, tiettyjä paikkoja lukuunottamatta.
 
Top Bottom