Sekaliitot kariutuvat herkemmin

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Seka-avioliitolla tarkoitetaan eri kansallisuuteen, uskontoon, rotuun tms. kuuluvien keskenään solmimaa avioliittoa.

Suomessa solmitaan joka vuosi noin 2 000 avioliittoa, joissa Suomessa vakituisesti asuva Suomen kansalainen menee naimisiin ulkomaan kansalaisen kanssa. Seka-avioliitot kolminkertaistuivat 1990-luvulla.Vuonna 2001 noin 28 000 Suomessa asuvaa ulkomaalaista oli naimisissa Suomessa syntyneen kanssa. Kun avioliittoihin lasketaan mukaan avoliitot, nousee "sekaliittojen" määrä 40 000:een.

Seka-avioliitoista erotaan huomattavasti useammin kuin liitoista toisen suomalaisen kanssa. Kun avio-erojen määrä suhteutetaan edellisen vuoden lopussa olleiden avioliittojen määrään, suomalaisnaisten avioliitoista ulkomaalaisten kanssa päätyi vuonna 2001 eroon 4,4 prosenttia. Suomalaismiehet sen sijaan eroavat ulkomaalaisista puolisoistaan suomalaisnaisia harvemmin, sillä avioliitoista eroon päätyi 3,7 prosenttia. Kuitenkin liitoista, joissa molemmat puolisot ovat syntyneet Suomessa, päätyi eroon vain 1,2 prosenttia.

Suomessa syntyneillä miehillä on noin kaksikymmentä tuhatta ulkomailla syntynyttä vaimoa. Suomalaisilla naisilla on ulkomailla syntyneitä puolisoita parisen tuhatta vähemmän. Ulkomailla asuvien suomalaisten liitoista ulkomaalaisten kanssa ei ole tietoa.

Suomalaiset naiset solmivat avioliittoja eniten yhdysvaltalaisten ja turkkilaisten miesten kanssa. Seuraavaksi yleisimmin suomalainen nainen avioituu brittiläisen tai ruotsalaisen miehen kanssa. Miehet taas avioituvat eniten venäläisten ja seuraavaksi eniten virolaisten naisten kanssa. Myös avioliitot thaimaalaisten kanssa ovat lisääntymässä: toissa vuonna 200 suomalaista miestä avioitui thaimaalaisnaisen kanssa.

Lähde: Tilastokeskus: Sekaliitot kariutuvat herkemmin
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Lisää tutkimustietoa sekaliitoista, kyseessä suomalainen mies/venäläinen nainen -liitot:

seka1.jpg


Lähde: mistähän tämän löysin, lähde pitäisi aina mainita, tieto nyt hukassa, täytyy alkaa etsimään...
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Thaimaalaiset ohittivat venäläiset suomalaismiesten aviovaimoina

HS kertoo artikkelissa Thaimaalaiset ohittivat venäläiset suomalaismiesten aviovaimoina, että suomalaisten miesten avioliitot thainaisten kanssa ovat kolminkertaistuneet 2000-luvulla ja ohittaneet kolmen viime vuoden aikana yleisyydessään venäläisnaisten kanssa solmitut liitot.

Suomessa elää lähes 2 600 avioparia, joissa vaimo on syntynyt Thaimaassa ja mies Suomessa. Suomalaisnaisen ja thaimiehen avioliittoja on alle 40.

Hesari kertoo, että eronneisuus thaimaalaisten ja suomalaisten avioliitoissa on yli kolminkertainen verrattuna avioliittoihin, joissa molemmat puolisot ovat syntyneet Suomessa. Kokonaismäärään mahtuu runsaasti onnistumistarinoita ja pitkäkestoisia parisuhteita.

Aikaisemmin suomalaisnaiset menivät suomalaismiehiä useammin naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Nyt tilanne on kääntynyt toisin päin.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
4D: Vaimo nettikaupasta

Neloselta tänään klo 22 4D: Vaimo nettikaupasta:

Nettikaupan kautta voi nykyään saada vaikka elämänkumppanin toisesta maanosasta. Ohjelmassa tutustutaan toimistoon, jonka kautta amerikkalaiset poikamiehet voivat tutustua aviomiestä etsiviin venäläisiin naisiin. Miehet tavoittelevat ihannemorsianta ja naiset sopivaa sulhasta sekä parempaa elämää Yhdysvalloissa. Dokumentti.

Taitaa olla uusinta, ihan kuin olisin tuon joskus jo katsonutkin...
 
Liittynyt
28.6.2011
Viestit
5
Uskon itsekin siihen että eri kulttuureista tulevat "pariskuntalaiset" eroavat herkemmin, mutta pakko mainita että isäni on naimisissa unkarilaisen naisen kanssa ja yhteisiä vuosia on ollut jo 12..
 
Top Bottom