Rinkan pakkaaminen

Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Aiheesta olikin jo puhetta tuolla Eurooppa-osion InterRail-keskustelun alla, mutta tämä on sen verran hyödyllinen juttu, että laitan omana ketjunaan tälle puolelle. Eli kuinka pakataan rinkka, olettaen, että on jostain onnistunut hyvän sellaisen ostamaan.

Ensinnäkin sain erihyviä neuvoja entisiltä reilaajilta ennen matkalle lähtöäni: pinoa tarvitsemasi tavarat sängylle ennen pakkaamista. Sitten ota joka pinosta puolet pois. Tadaa, voit aloittaa pakkaamisen.

Sitten pistä kaikki asiat muovipusseihin. Joko esimerkiksi kokonaisuuksittain (helleasu alusvaatteita myöten yhteen, viileän sään asu härpäkkeineen yhteen jne.) tai aiheittain (alusvaatteet yhteen, yläaosat yhteen). Muista pakata myös kaikki elektroniikka, paperitavara ja muu sateenpitäviin pusseihin.

Sijoita tavarat rinkassa niin, että painavat tulevat alas ja lähelle selkää. Muista myös ajatella järjestystä, jossa todennäköisesti tarvitset tavaroita rinkastasi. Eli yöpaita (jos sellaista ehdottomasti tarvitsee) pinnalle, hätävaravillapaita pohjalle.

Käytä hyväksesi KAIKKI pikkutaskut. Sijoita asiat intuitiivisesti, jolloin myös löydät ne samoin. "Mistä ensimmäisenä etsisin tätä asiaa?" Ja ekan vastauksen mukaan. Muista jättää tilaa ostoksille ja tuliaisille. Ja lopuksi laita sadepussi aivan käden ulottuville.

Sijoita arvotavarat niin, että ne ovat mahdollisimman vaikeasti saatavissa. Laita rahaa eri paikkoihin, myös keskelle rinkkaa. Lukitse kaikki mahdollinen, sillä pitkäkyntiset iskevät, jos siihen mahdollisuuden saavat. Voit myös helpommin nukkua, jos sinun ei tarvitse koko ajan kahdella silmällä vahtia omaisuuttasi.

Ja lopuksi: mieti jokaisen tavaran kohdalla, tarvitsetko sitä todella. Ota mukaan pesuainetta ja pyykkää ennemmin, kuin raahaa vaihtovaatteita mukanasi. Ota mukaan sellaista, mikä muuntuu moneksi, esimerkiksi irroitettavat/käärittävät lahkeet, eri tavoin sidottavat mekot/huivit. Muista myös ajatella kohdemaan kulttuuria: peitä polvet ja olkapäät. Huomio aurinko. Satsaa yksinkertaisiin ja monikäyttöisiin vaatteisiin ja erityisen mukaviin ja tukeviin kenkiin.

Kokeile painoa jo kotona. Jos et jaksa kantaa kotona rinkkaa kahta minuuttia kauempaa, ota jotain pois. Testaa myös portaat. Olisi naivia olettaa, että joka paikassa on hissi. Jos matkustat seurassa, käyttäkää toistenne tavaroita hyödyksi: kahta hammastahnatuubia on älytöntä roudata mukanaan.

Ja muista: lihakset kehittyvät, joten ekan päivän niskasärky on toisena päivänä jo pienempi. :)
 
Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Pakkaamisessa kannattaa käyttää esimerkiksi partiokaupoista saatavia, vesitiiviitä pusseja joista saa puristettua ilmat pois. Ei tarvitse pelätä sateita ja tilaa säästyy.
Itse käytän rinkassa minigripin maxi-pusseja, jotka ajavat saman asian retkikauppojen hifistelypussit, tosin puoleen hintaan. Minigripin kannattaa vielä lopuksi kääriä rullalle ja sulkea kuminauhalla, ettei pääse aukeamaan.

Tietysti riippuu pitkälti matkakohteesta, mutta todennäköisesti pakkaat aina liikaa.Varsinkin Aasiaan matkatessa paikanpäältä ostaminen on halpaa, ja likaiset vaatteet voi pesettää edullisesti.

Jos matkakohde on lämmin, säästät, kun jätät takin kotiin. Lentokoneessa ja kentällä pärjää, kun laittaa useamman kevyemmän paidan päällekkäin, esimerkiksi pohjalle t-paita, sitten pitkähihainen ohut paita ja päälle vielä kauluspaita. Hupparissa on sama ongelma kuin takissa, se vie paljon tilaa ja sillä ei tee paikanpäällä mitään.
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Niin ja Tzezin kommentista tuli mieleen, että hupparin huppu on ihan turha ja vie vaan tilaa. Ylipäätään vaatteet, joissa on paljon turhia ulokkeita (ylipitkiä hihoja/lahkeita, ylimääräisiä isoja taskuja, lepattavia helmoja) vievät turhaan tilaa. Eli mitä vartalonmyötäisempää ja linjakkaampaa pakkaa, sitä vähemmän tilaa se vie. Niin ja rypyttömät materiaalit ovat oivallisia, jos käyttää tuota Tzezin mainitsemaa ilmat pois ja rullaus -taktiikkaa. Tosin enimmistä rypyistä pääsee sillä, että heittää paidan suihkukopin reunalle suihkun ajaksi kostumaan ja sit ripustaa kuivumaan.

Niin ja pyyhkeeksi kannattaa valita epämukava, mutta vähän tilaa vievä ja nopeasti kuivuva vohvelikangas. (Just sellainen, mistä tehtiin käsipyyhkeitä ala-asteen käsityötunneilla.) Frotee on mukava, mutta tilaavievä ja ikuisuuden märkänä pysyvä materiaali. Ylipäätään mitä pienemmällä pyyhkeellä pärjää, sitä parempi.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
pyyhkeeksi kannattaa valita epämukava, mutta vähän tilaa vievä ja nopeasti kuivuva vohvelikangas

Vohvelikankaista en ole kokeillut, sen sijaan olen käyttänyt pientä mikrokankaista pyyhettä. Sekään ei paina mitään, on epämukava ja kuivuu pikavauhtia. Joka toisessa majoituksessa pyyhe on puuttunut ja omalla on pitänyt pärjätä. Saronkiakin olen joskus käyttänyt pyyhkeenä, vaikka se ei ole sellaiseksi tarkoitettu.
 
Top Bottom