• Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.

Ranska - matkavinkkejä?

Liittynyt
20 Tammikuu 2011
Viestit
11
#1
Suunnittelen eukkoni kanssa (auto)matkaa Suomesta Ranskaan kesällä 2011. Olisimme kiitollisia jos saisimme vinkkejä matkaamme varten, ehkä jollakin foorumin jäsenistä on kivoja muistoja ja elämyksiä matkailusta Ranskan maaseudulla ja kaupungeissa. Olemme kumpiin seikkailijatyyppejä ja haluamme mielellämme kokea jotain muuta kuin rantalomia, viihdymme paikallisten ihmisten ja heidän kulttuurinsa parissa, epätavallinen matkakohde on pelkkää plussaa.
 
Liittynyt
17 Tammikuu 2011
Viestit
13
#2
Alsass

Saksan rajalla, parasta valkoviinialuetta. Mittlewihr - Riquewihr - Kienzheim. Kolmarista luoteeseen. Aivan kerrassaan viehättävää ja romanttista aluetta ja ruoka on fantastista. Asettukaa vaikka tänne http://www.hotel-abbaye-alspach.com/ , isäntä puhuu myös saksaa ja englantia ja tarjoaa takuulla parhaan Quiche Lorraine:n tai etanat mitä olette saanut. Nurkan takaa saa cave -ravintolasta jänistä, muuta riistaa ja hernekeittoa(!), jota ei varmasti unohda. Erittäin ystävällinen ja vieraanvarainen porukka puhuu kieliä, ei häivääkään ranskalaisten entisaikaisesta pystynokkaisuudesta. Majataloja on paljon, mutta alue on suosittua ja yösijan löytäminen voi olla haastavaa, varsinkin silloin kun uusi viini on juuri tullut myyntiin. Kannattaa varata tälle alueelle noin viikko. Luultavasti voisi pitkästymättä huoleti varata lopun elämän.

Toinen "idioottivarma" kohde: Normandia. Siellä on hyödyksi jos osaa merenelävien nimet ranskaksi. Niitä muuten riittää!