Polku laulujen maahan - Porvoo-Murmansk-Ivalo -pyöräretki

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia


Kaisa ja Christoffer Leka kanssamatkaajineen aloittivat sunnuntaina 28.7.2011 Porvoo-Murmansk-Ivalo -pyöräretken. Polku laulujen maahan -blogi osoitteessa trapinka.blogspot.com kertoo tästä matkasta.

Noin kuukauden mittaista reissua ehtii seuraamaan vielä hyvin, viimeisin blogimerkintä kertoo, että ollaan lähdössä ylittämään Venäjän rajaa. Blogissa on hyviä kuvia ja videoitakin pitäisi tulla sikäli kuin niitä saa venäläisellä mokkulalla lähetettyä.

Pyörät näyttävät minun silmissäni tavallisilta maantiepyöriltä. Matkatavarat kulkevat Bob-peräkärryissä. Matkalaiset yöpyvät yleensä teltoissa.

Kaisa ja Christoffer ovat aikaisemmin tehneet pyöräretket Jäämeren polkaisu, Nizzan polkaisu ja Islannin polkaisu. Porvoo-Nizza -retkestä he ovat myös julkaisseet 476-sivuisen kirjan Tour d'Europe.

Suunniteltu matkareitti on:

1. Porvoo
2. Lapinjärvi
3. Kouvola
4. Luumäki
5. Lappeenranta
6. Imatra
7. Enso
8. Lahdenpohja
9. Sortavala
10. Läskelä
11. Suojärvi
12. Karhumäki
13. Segezha
14. Sorokka
15. Vienan Kemi
16. Louhi
17. Knäsöi
18. Kantalahti
19. Polyarnye Zori
20. Montsegorsk
21. Murmansk
22. Petsamo
23. Kirkkoniemi
24. Ivalo

Itse pyöräilyharrastuksen hiljattain aloittaneena saatan lähteä pyöräilemään Venäjälle ensi kesänä. Tällä hetkellä pitäisin todennäköisempänä ilmansuuntana etelää kuin pohjoista.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
"Suunnistaminen ei aina ole helppoa kartankaan kanssa. Ei ainakaan, jos saa ohjeeksi "ajella vain suoraan eteenpäin", vaikka itse asiassa pitäisi kääntyä, eikä ratkaisevassa risteyksessä ole tiekylttiä. Opimme tänään käytännön kautta, että kohteliaat venäläiset eivät halua loukata turistia kertomalla hänelle, että hän on menossa väärään suuntaan. Siispä teimme pienen mutkan etelään ja päädyimme melkein Viipuriin."
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Vastauksena kysymykseen miksi valitsitte maantiefillarit:

Alla on tosiaan maantiepyörät eikä cyclocrossit, koska Focus lähetti meille ystävällisesti Katusha Replicat, eli tavallisen kansalaisen versiot Venäjän pyöräilymaajoukkueen ajokeista.

Hiekkateiltä on jäänyt blogiin dramaattisia kuvia ja muistoja, mutta kaiken kaikkiaan olemme ajaneet hiekalla ehkä noin 50 kilometriä, eli varsin pienen osan kokonaismatkasta, eikä yhtään rengasrikkoa ole vielä takana.

Niillä siis ajetaan millä sponsori haluaa?

Matkaa takana on 800 km, Petroskoi saavutettu.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Retkikunta pääsi perille Murmanskiin ja takaisinkin suunnitellusti. Nyt 2,5 kk myohemmin ilmeistyi video tuolta matkalta.

 
Top Bottom