Pietarin keskustan nähtävyydet

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia


Lonely Planet näyttää poimivan Pietarin Venäjän ykköskohteeksi, seuraavina Novgorod ja Moskova. Pietarin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Olen käynyt kaikissa allamainituissa kohteissa, pääasiassa 1990-luvun lopulla. Viime Pietarin-käynnistäni on ehkä kahdeksan vuotta aikaa ja suunnittelen nyt pitkästä aikaa siellä käyntiä. Monet näistä kohteista ovat sellaisia, että niihin menee mielellään uudestaan.

Nevski Prospekt eli Nevan valtakatu on Pietarin pääkatu, jonka varrella on lähes kaikki. Olen kävellyt Nevskin useita kertoja päästä päähän. Vieläköhän nuoret parit pukeutuvat kuten ennen: naiset viimeisen päälle, mutta miehillä usein lenkkarit ja verkkarit?

Eremitaasi (Talvipalatsissa), maailman merkittävimpiä taidemuseoita, 22 km katsottavaa, itse rakennuksenkin vuoksi kannattaa käydä. Etupuolella Neva-joki, takana Palatsinaukio.

Kirkko veren päällä (kuva alla). Upea erityisesti sisältä, ainakin täällä käyn uudestan ellei lippujen hinnat ole nousseet älyttömästi.

Iisakin kirkkoa rakennettiin kuin Iisakin kirkkoa :) - 40 vuotta. Näkötorni kiinnostaa myös. Ks. kuva yllä.

Venäläisen taiteen museo, täällä venäläistä maalaustaidetta, Eremitaasissa ulkomaista. Tänne uusintakäynnille ilman muuta.

Vasilinsaaren Strelka, näköalapaikka.

Gostinyj Dvor, tavaratalo 1700-luvulta. Jos kierrät molemmat kierrokset, matkaa tulee 2 km.

Mariinskin teatteri, Kazanin tuomiokirkko, Pietari-Paavalin linnoitus ja tuomiokirkko, Kunstkamera, Panssariristelijä Aurora, Kesäpuisto, Marskenttä, Vaskiratsastaja, Pietari Suuren ja Pushkinin patsaat.

Joistakin nähtävyyksistä en ole varma olenko käynyt vai en. Näitä ovat Mihailin linna, Jusupovin palatsi, Eläintieteellinen museo. Aleksanteri Nevskin luostari kuuluu 10 suosituimpaan Pietarin nähtävyyteen, mutta luulisin, että siellä ei ole tullut käytyä. Kesäpalatsissa tai Pushkinin kotimuseossa en ole käynyt, ehkä myös Stieglitz-palatsi on käymättä.

Bolshaja Konjushennajan eli Suuren tallikadun munkkikahvilassa aion käydä jos se vielä toimii, vuosikymmeniä vanha munkkikone sylkee tomusokerilla kuorrutettuja pikkumunkkeja, joita on tapana ostaa kauheat kasat, kyytipojaksi valmiiksi sokeroitua ja sekoitettua maitokahvia.

Vieläköhän keskustasta löytyy vanhanaikaisia ruokaloita (столовая)?

KHL:n ottelua ajattelin mennä katsomaan eka kertaa, mutta näyttää olevan juuri ottelutauko kun olen Pietarissa.

http://wikitravel.org/fi/Pietari
http://wikitravel.org/en/Saint_Petersburg_(Russia)
www.lonelyplanet.com/russia

www.hostels.com
www.hostelworld.com
Hostelleja näyttää nykyisin olevan Pietarissa todella paljon, kymmeniä. Kymmenen vuotta siten hostellit pystyi laskemaan yhden käden sormin. Kovasti listaavat hostellit palveluita, saa nähdä pitävätkö paikkaansa.
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
8
Kirkko veren päällä ja Iisakin kirkko maksaa (ainakin viime vuoden puolella) ulkomaalaiselle aikuiselle 320 rbl, ulkomaalaiselle opiskelijalle 170 rbl.

Verkkareista sanoisin että hieman ovat jopa vähentymään päin! :)
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Millaisia valokuvauskieltoja noissa oli? Sallitaanko valokuvaus ilman salamaa ja jalustaa?
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
8
Millaisia valokuvauskieltoja noissa oli? Sallitaanko valokuvaus ilman salamaa ja jalustaa?

Jep, juurikin noin valokuvaus on molemmissa sallittua! Sehän on usein maksullista, mutta en ole valokuvauksesta missään kohteessa koskaan maksanut, sillä eipä siellä ole koskaan kyselty mitään ja aina voi sitten leikkiä tyhmää. :)
 
Top Bottom