Pariisi: Kohde myös halpamatkaajalle?

Liittynyt
30.12.2010
Viestit
2
Haluaisin kysellä muiden kokemuksia Pariisista matkakohteena. Kävin tyttöystäväni kanssa joulukuun alussa tutustumassa tuohon tarunhohtoiseen ja juustonkäryiseen romantiikan pääkaupunkiin... Matka oli erinomainen ja nautittava, mutta hieman äkäiset lumisateet (joista uutisoitiin myös Suomessa) haittasivat matkantekoa (rämmimme pitkin Champs-Élysées:tä nilkat 15 sentin syvyydellä loskassa).

Koko matka irtosi noin 320 euron hintaan per nenä. Lensimme Helsingistä EasyJetillä ja majapaikkamme oli 300m päässä Moulin Rougesta ihanteellisella paikalla Boulevard de Clichyn varrella lähellä Place de Clichyn metroasemaa.

Nuorina opiskelijoina emme jaksaneet joka ilta raahautua ravintolaan syömään, vaan useat illat menivät paikallisia pikaruokia, leivonnaisia ja herkkuja syödessä. Ostimme heti alussa metrolippuja tarpeeksi (5 pvän kortti) ja tutustuimme paljon kaupungin ilmaisiin nähtävyyksiin.

Koko reissu oli siis varsin edullinen. Nyt haluankin muiden kokemuksia Pariisista. Mitä olette saaneet kaupungista irti ja millaisella budjetilla olette matkanneet? :)
 
Liittynyt
7.1.2011
Viestit
2
Oltiin puolison kanssa Pariisissa viime lokakuussa. Hotellista maksettiin aika paljon, mutta muuten saatiin reissubudjetti pidettyä alhaalla. Syömällä halvasti ulkona sekä ostamalla paikallisista ruokakaupoista ruokaa hotellihuoneeseen (aamiais tarvikkeet yms.) säästi rahaa huomattavasti. Silti pystyi hemmottelemaan esim. shampanjalla (halvin n.13€ pullo ruokakaupasta)
 
Liittynyt
1.1.2011
Viestit
4
Kaupungissa tuli pistäännyttyä vuonna 2003 kaveriporukalla (ei siis mikään hempeilyretki). Mielenkiintoinen paikka ajaa autolla :) Reissu oli hauska ja Eiffel-tornin vartija varmaan vieläkin muistaa hullut suomalaiset, ainakin vakava mies repesi nauramaan tarkastettuaan meidän mukana olleet tavarat (syitä nauruun en näin julkisesti kerro).

Halpaa oli hotelli mukaanluettuna, taisi kyllä käydä hyvä tuuri asian suhteen, koska ajoimme summassa erään hotellin pihaan, jossa oli huoneita vapaana turistiaikaan ja joka oli siisti ja halpa.

Metrolla liikuimme melko paljon, varmaankin kätevin tapa matkustaa siellä.

Harmi, että kamera katosi johonkin ja kuvat reissusta hukassa.
 
Liittynyt
17.1.2011
Viestit
2
Meille kävi 2009 Pariisin pitkällä viikonloppulomalla emännän kanssa niin, että tämän käsilaukku ryöstettiin junassa matkalla lentoasemalta kaupunkiin. Kannattaa välttää junaa, joka pysähtyy kaikilla asemilla - opimme tämän kantapään kautta. Ryöstäjä toimi yhtä asemaa ennen Stade de Francea. Asialla oli täysi ammattilainen, joka pudotti kolikoita hämäykseksi, ja kun sai huomion kiinnitettyä, nappasi käsilaukun takkinsa sisään huomaamatta. Tajusimme tämän hiukan liian myöhään, ja kun yritin lähteä perään, menivät junan ovet juuri kiinni ja juna jatkoi matkaa. Tämän johdosta reissua ei enää pelastanut mikään, ja Ranskan vierailu taisi jäädä ainutkertaiseksi kokemukseksi.
 
Liittynyt
18.1.2011
Viestit
2
Sijainti
Rovaniemi
Olin muutama vuosi sitten vaihto-opiskelijana Hollannissa ja tein sieltä myös reppumatkoja ympäri Eurooppaa. Yhden pidennetyn viikonlopun vietin myös Pariisissa. Yövyin hostellissa, mikä oli halpaa. Tosin sellaiselta majoitukselta ei kannata viittä tähteä odottaa. :) Metrolla pääsee nopeasti ja halvalla ympäri kaupunkia ja myös halpaa ruokaa löytyy, jos välttää turistikatujen ravintoloita. Mutta siis kyllä sinnekin voi budjettimatkan tehdä, jos suunnittelee vähän etukäteen.
 
Liittynyt
10.12.2010
Viestit
9
JToivonen, osaisitko kertoa hotellin nimeä? Olemme varaamassa kesälomareissulle hotellia Pariisista, ja pitäisi löytää halpa ja hyvä. Suosituksia siis otetaan vastaan :)
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Nomadic Matt:n matkablogi kertoo tänään mitä tehdä 5 päivän aikana Pariisiissa. 5 pv on kuulemma minimi, jotta ehtii nähdä tärkeimmät kohteet. How to Spend 5 Days in Paris. Pariissa voi ostaa 4 pv museopassin 50 eurolla, sillä näkee myös Versaillesin, jossa kannattaa käydä viikolla. Eiffel-jonotusta voi välttää menemällä sinne heti kun se aukeaa aamulla.
 
Top Bottom