Paikalliset erikoisuudet, joita on pakko päästä maistamaan!

Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Oletko syönyt, jotain mitä saa vain kohdemaastasi ja oli unohtumattoman makuista? Jaa kokemus tänne!


Tässäpä muutama thaimaan reissulta:

Pad thai: paistettuja nuudeleita, joihin on yleensä sotkettu ituja, jonkinlaista lihaa sekä kananmunaa. Halpaa ja hyvää. Tätä jäi ikävä!

Coconut pie: Ulkonäkö muistutti märkää riisikakkua. Koostumus oli myös hieman erikoinen, ikäänkuin todella tahmeaa puuroa olisi syönyt. Mutta maku. Se oli hyvää. Ei liian makeaa, ei liian hapanta, eikä kookos maistunut liikaa läpi. Näitä oli hieman harvemmin tarjolla, mutta yleensä etsivä löytää jonkun piirakan pyörittäjän kadulta.

Mango with rice: Tälle on varmaan joku hienompikin nimi, mutta ainakaan nyt ei tule mieleen. Kyseessä jälkkäri, jossa oli tahmeaa, makeahkoa riisiä, jonkin näköistä pähkinä murskaa sekä mango paloja. Erikoinen yhdistelmä, varsinkin kun on tottunut syömään riisiä lihan, eikä hedelmän lisukkeena. Hyvää silti!

Banana pancake: Tästä sai paikasta riippuen kahta versiota; toinen oli ihan oikea pannukakku, jossa taikinaan oli sekoitettu banaaninpaloja. Toinen, jota sai lähinnä kaduilta, oli itse asiassa krepsi, jonka väliin viipaloitiin tuoretta banaania. Päälle loraus suklaakastiketta ja hyvää ruokahalua. Hintaa katuherkulle löytyi paikasta riippuen puoleta eurosta euroon.
 
Liittynyt
27.2.2011
Viestit
10
Aloin taas ikävöimään Falafeliä!! Söin Israelissa käydessäni niitä joka päivä, nam! Olen muuallakin niitä maistanut, mutta missään ne ei oo ollu yhtä hyviä ku israelissa pikku ruokapaikasta ostettuna.. Ne rapeaksi paistetut pyörykät.... Oih, pitäisköhän ruveta katsoon onko Israeliin päin äkkilähtöjä :)
 
Liittynyt
29.3.2011
Viestit
5
Aikoinaan Espanjan matkalla maistoin migasea. Nykyään vähintään kerran viikossa tulee aamupalaksi tehtyä kyseistä herkkua, mutta kuitenkin paremmalta se siellä Espanjassa maistuu ;)
 
Liittynyt
12.5.2011
Viestit
12
Sijainti
porvoo
Turkin Mersinissä (sai muistakin kaupungeista mutta aika heikosti) söin Tantuni, sellaiseen lättyyn kiedottuja lihanpaloja joissa salaattia ym mukana. taivaallisen hyvää. ja halpaa, n. 2e/kpl.
 
Liittynyt
17.1.2014
Viestit
32
Sijainti
Turku
Kreikassa on aivan taivaallisia ruokia , olen ehkä vähän tylsä mutta pelkkä Kreikkalainen salaatti on vaan niin nam siellä paikanpäällä :)
Tuo on muuten totta. Johtuu varmaan siitä että paikallinen feta on hieman parempaa ja rasvaisempaa kuin kotimainen.
 
Top Bottom