Liittynyt
30.12.2010
Viestit
4
Orlando 2010 ja 2011 helmikuu

Perheemme ensimmäinen Amerikan matka suuntautui Floridaan. Matkaan lähdimme täysin yllättäin, koska saimme matkan hyvin edullisesti. Lento suuntautui Miamiin, josta otimme vuokra-auton (auton vuokraaminen hyvin edullista, perheellisten kannattaa ottaa iso auto, mukavampi liikkua) ja lähdimme ajamaan kohti pääränpäätämme Orlandoa. Matka Orlandoon kesti muistaakseni noin neljä tuntia. Itseäni oli hieman hirvittänyt miten selviämme tietulleista sun muista, mutta onneksemme Amerikka on suunniteltu autoille ja ajaminen oli hyvin helppoa. Liikenne ja liikennekulttuuri oli hyvin ystävällistä.

Kuva ensimmäisenä aamuna hotellin ikkunasta. Aikaeron vuoksi heräsimme liian aikaisin.
Olimme matkalla vain viikon, joten olimme päättäneet että tutustumme ainoastaan muutamaan puistoon. Kohteeksi valitsimme Disney Worldin Magic Kingdomin. Joka on yksi neljästä alueen teemapuistosta. Lippujen hinnat olivat luokkaa 75-85 dollaria/henkilö. Lipun hintaan sisältyvät kaikki laitteet. Erikseen olisi voinut ostaa myös "ruokarannekkeen" (noin 30 dollaria).. Puiston laitteet sekä koko ja henkilökunnan ystävällisyys olivat aikuisellekin ihmiselle todella hieno kokemus.

Seuraava kohde oli Universal studios. Puisto on jaettu kahteen saareen. Otimme kahden päivän liput (yksi kumpaankin saareen). Liput maksoivat noin 105 dollaria/henkilö. Kummatkin puistot ovat todella hienoja. Puistojen laitteita ei pysty kuvaamaan, ne on koettava. Itse en olisi uskonut, että ihminen pystyy esimerkiksi luomaan Simpson riden kaltaisia kolmiulotteisia maailmoja.
Orlandossa sijaitsee käsittömättömän suuria Outlet alueita. Alueilla on lähes kaikkien vähänkin tutumpien vaatteiden omia kauppoja. Alueet ovat käsittämättömän suuria ja siistejä. Hintataso luokkaa Levikset 15 taalaa, Hilfiger paidat 10, hupparit 20 taalaa. Dollarin kurssin vuoksi ostoksia tuli tehtyä vähän liikaa, mutta onneksi sain puhuttua ylipainoiset kassit koneeseen ilman lisämaksua. Amerikkalaiset osaavat syödä :) annokset ovat isoja ja maistuvia.
Sää on Orlandossa helmikuussa vaihteleva. viikon aikan ei satanut. Kolmena päivänä asteet kipusivat 25, ja muutama päivä oli vilpoisampi.

Perheellisille kohde on mielestäni ehdoton. Lapsille nähtävää riittää ja mielestäni myös aikuisille. Ostos mahdollisuudet ovat hyvät ja hinnat edullisia. Ihmiset ovat "amerikan" kohtelijaita, mikä oli vähän hassua alussa.

Muistilistaa
- Muista antaa tippiä
- Kaikki hinnat ovat verottomia. Verot lisätään hintaan kassalla (3-10% riippuen tuotteesta)
- Tietulleihin tasaraha (nopeuttaa huomattavasti)
- Tankkaaminen maksetaan etukäteen


Niin paljon jäi vielä nähtävää, että helmikuussa lähdemme kahdeksi viikoksi uudestaan ja ainakin näissä vielä käymme.

http://www.youtube.com/watch?v=_pQyKkJkytM

http://www.youtube.com/watch?v=5S5qdaqLsSg

http://www.youtube.com/watch?v=MBh7Ctt2cdE

http://www.youtube.com/watch?v=D5eJYrniwlg


Muutama päivytys. Viikko sitten kotiuduimme kahden viikon matkalta Orlandosta. Lyhyesti todettuna, matkakohteena en parempaa tiedä. Tekemistä ja näkemistä riittää kaiken ikäisille. Lisään vielä muutaman asian mikä helpottaa lomaa.

- Flex lippu, voimassa 14 vrk. Käy 5 puistoon Orlandossa, sekä Tampan Busch gardeniin. Hinta noin 300 dollaria.
- Kaikkiin puistoihin kannattaa mennä heti niiden avauduttua, mieluimmin jo ennen. Ruuhkat ajoittuvat iltapäivään.
- Flex lipulla voit käydä puistoissa vaikka joka päivä, toimii kuin kuukausikortti.
- Jos haluat mennä Universalin Harry Potter maahan, niin mene sinne heti puiston avauduttua. Myöhemmin jonot tuntien mittaisia.
- Älä ota liikaa vaatteita mukaan, vaan osta paikanpäältä. Hinnat hyvin edullisia.
- Etsi Walmart yms. Säästät huomattavasti juoma, ruoka yms ostoksissa.
 
Top Bottom