Diginomadit Nomadit Päivi ja Santeri päättymättömällä matkalla vuodesta 2004

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivi ja Santeri Kaunisto ovat olleet matkalla vuodesta 2004 eli yli kuusi vuotta eikä loppua ole näkyvissä.
He ovat kiertäneet maapallon kolme kertaa ja käyneet 50 maassa.

Päivillä ja Santerilla on englanninkielinen matkablogi osoitteessa paivisanteri.blogspot.com. Siellä ei ole päiväkohtaisia kuulumisia niin kuin matkablogeissa usein, vaan pitempiä yhteenvetoja. He myös arvioivat kriittisesti eri maiden suhtautumista turisteihin.

He tienaavat vaatimattoman elantonsa kirjoitustöillä eli kirjoittavat kirjoja, aiheina elämäntyyli, bisnes ja fiktio. Tällä hetkellä heillä on urbaanit nomadit -kirjaprojekti, jota varten he ovat haastatelleet 30 muuta kiertolaista.

lahabanera_fi_kansikuva.jpg


Kirja "La Habanera. Matkalla oravanpyörästä onnenpyörään." on ilmaiseksi ladattavissa pdf:nä. Santeri työskenteli ennen matkaan lähtöä SOT-ohjelmistotalon toimitusjohtajana ja FT Päivi liikkeenjohdon konsulttina.

Studio55:lle Kaunistot kommentoivat etsivänsä asuinpaikkoja, joissa on lämmintä vähintään 30 astetta ja asumiskulut korkeintaan 150 euroa kuussa, vuoret ja merenranta, ei liikaa huijausta.

Mukavan paikan löytyessä he voivat viipyä kuukausia. Aluksi heillä oli ajatus täydellisen paikan löytymisestä, mutta niitä kertyi liikaa, jotta aloilleen asettumista voisi harkita. Turistirysistä ja nähtävyyksistä he eivät paljon perusta.

Pitimpään he ovat asuneet Buenos Airesissa, Pnom Penhissä, Chiang Maissa, Toulonissa (Ranska), Sisiliassa, Hongkongissa ja Cheviotissa (Uusi-Seelanti). Positiivisia yllätyksiä ovat olleet mm. Kiina, Kambodzha ja Bolivia.

Viimeksi Päivä ja Santeri olivat Itä- ja Etelä-Afrikassa pari kuukautta. Kokemukset eivät olleet kovinkaan hyviä, asunnonvuokrauksessa heitä huijattiin, hinta-laatusuhde muutenkin heikko majoituksissa, valkoisina he joutuivat rasismin kohteeksi.

--

Itse en ole ainakaan vielä ryhtymässä urbaaniksi nomadiksi, mutta pitäisin sellaistakin mahdollisena. Tällä hetkellä suunnitelmissa on tehdä muutaman kuukauden reissu ja laittaa oma asunto vuokralle siksi aikaa. Se on tavallaan kokeilua voisiko kiertolaiseksi jäädä pysyvästi.

Olisiko tälle käsitteelle urbaani nomadi jotakin hyvää suomenkielisempää vastinetta? Itse ehdottaisin "nykyajan kulkuri"
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivi kirjoittaa Kirjatohtori-blogissaan matkan 5-vuotispäivänä:

Matkustamisesta ei ole hohto karissut. Maailma pienenee reissatessa ja suuretkin välimatkat kutistuvat poronkusemiksi. Paikallaan asuminen ja toimistossa kökkiminen eivät ole meitä varten. On mukava vaihtaa maisemaa kun siltä tuntuu, tutustua uusiin ihmisiin, kieliin ja kulttuureihin ja päättää omasta elämästään omilla ehdoilla. Jokainen maa on kotimaa ja koti siellä missä oma rakas.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Suomalaispariskunta hyppäsi oravanpyörästä ja lähti ikuiselle matkalle kirjoittaa HS 29.10.2011

Kuukausiliite sai Kannistot kiinni Borneolta. Siellä he viihtyivät seitsemän kuukautta. Kaksi viikkoa sitten he siirtyivät Filippiineille. Yllättäen viime viikolla tuli tieto, että he päättivätkin jatkaa sieltä Kiinaan.

HS:n marraskuun 2011 kuukausiliitteessä on pitkä Borneolla tehty artikkeli Päivistä ja Santerista. Kuukausiliite on HS:n sivuilla tarjolla vain tilaajille, mutta minä olen sellainen, joten pääsin lukemaan artikelin täältä Kolumbiasta käsin.

Kahden hengen matkustaminen vuosikausia kuluttaen keskimäärin 540 e/kk on aika vaikuttava saavutus. Myös liikkumiskulut pysyvät alhaisina kun tyypillisesti pysytään yhdessä paikassa joitakin kuukausia.

Tarvittaessa heillä olisi kyllä varaa käyttää rahaa enemmänkin, Päivin asunto ja Santerin 200 neliön omakotitalo Kauniaisissa lyötiin rahoiksi matkalle lähtiessä.

Päivin ja Santerin mielenkiintoinen haastattelukirja erilaisista urbaaneista nomadeista on valmis ja ilmestyy ensi vuonna.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivi ja Santeri ovat uutiskirjeen mukaan nyt Australiassa. TV-kanava Nelonen on sponsoroinut heille videokameran ja he tulevat kuvaamaan 10 minuutin ohjelmia elämästään ja tien päällä tapaamistaan ihmisistä. He myös alkavat kuvata dokumenttia urbaanista nomadismista.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Näyttää Nomadit tulevan vain Nelonen Maailmalta eli vähän katsotulta maksukanavalta.

Viikko häidensä jälkeen vuonna 2004 Päivi ja Santeri Kannisto lähtivät ikuiselle häämatkalle kiertämään nomadeina maailmaa.

Tässä jaksossa Santeri ja Päivi käyvät tutustumassa kanadalaisen nomadipariskunnan leppoisaan elämään Thaimaan Hua Hinissa.

Uusi jakso Nelonen Maailmalla lauantaina 11.2. kello 21.00
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivi Kanniston kirjoittama kirja Elämäni nomadina : irtolaisia, seikkailijoita ja elämäntapamatkaajia tuli myyntiin Suomessa elokuussa 2012.Oikea kysymys ei ole "Miksi matkustaa?" vaan "Miksi jäädä paikoilleen?"

"Miten meidän kävi? Entiseen elämäämme nähden olemme rähmällämme katuojassa -- ja helpottuneita siitä. Olemme kenties universumin merkityksettömimpiä mutta myös sen onnellisimpia hiukkasia." - Päivi Kannisto

Miltä tuntuisi jättää taakseen työ, jatkuva kiire ja velvollisuudet ja tehdä jotain sellaista, mitä on aina halunnut? Menestynyt liike-elämän konsultti Päivi Kannisto pakkasi rinkkansa kahdeksan vuotta sitten ja hyppäsi lopullisesti pois oravanpyörästä. Lähtiessään maailmalle hän tiesi vain haluavansa vaihtaa työkeskeisen arjen elämään, jossa olennaista olisi täydellinen vapaus.

Elämäni nomadina -kirjassa Kannisto kertoo, miltä tuntuu luopua kaikesta tutusta ja turvallisesta, millaista arki on reissun päällä, ja miten vapaalle heittäytyminen on taloudellisesti mahdollista.

Elämäni nomadina on ensimmäinen suomalainen elämäntapamatkailusta kirjoitettu tietokirja, jota varten Kannisto haastatteli 30 pysyvästi matkalle jäänyttä kulkijakollegaansa 15 maasta.

Kirjaa on saatavissa verkkokirjakaupoista alkaen 21,90 e. Kivijalkamyymälöistä Suomalainen kirjakauppa myy kirjaa hintaan 27,95 e ja Akateeminen kirjakauppa 29,90 e. Kirjaa näyttää tulevan myös kirjastoihin.

Laitoin tilauksen sisään.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivin ja Santerin tie on kulkenut viime syksystä Itä-Euroopan kautta miellyttävään Marokkoon pariksi kuukaudeksi.

Viimeisin kohde on ollut Jamaika, jossa he vuokrasivat maaseututalon 150 USD/kk. Ruoka on kuitenkin kallista, jopa kalliimpaa kuin Euroopassa.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia

Nomadit osa 9/Santeri. Päivin ja Santerin Nelonen Maailma -kanavalle kuvaama 10 min. dokumentti.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Päivi ja Santeri Kannisto Ylen Taustapeilin haastattelussa: http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2231454

Elä niin kuin haluat!

Jokainen ihminen on syntynyt vapaana päättämään omasta elämästään.

Päivi ja Santeri Kannisto ovat päättäneet elää maailmalla. He ovat nomadeja.

Kannistot ovat tehneet kirjan Vapaana elämisen taidosta. Siinä he pohtivat vapaana elämisen taitoa maailmalla tapaamiensa ihmisten kautta.
Vapaus on erilaista serbialaisella parvekkeella ja Himalajan vuoristokylässä. Vai onko?

Toimittajana Olga Ketonen.
 
Viimeksi muokattu:

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
http://areena.yle.fi/tv/2179309 (katsottavissa 4.9.2015 asti)

Aamusydämellä 14.9.2014

Ulos oravanpyörästä. Miten elää onnellisuutta tavoitellen ja vailla omaisuutta, siitä kertovat maailmanmatkaajat Päivi ja Santeri Kannisto. yle.fi/aamusydamella.
 
Top Bottom