Navigoinnista Kreetalla

Liittynyt
17.1.2011
Viestit
13
On tullut kierreltyä Kreetaa mukana äsken päivitetty TomTom Go 930 navi ja N8. Voi vain todeta, että N8:n kyky löytää satelliitit ilman A-GPS apua on erinomainen, aivan Tompan luokkaa. Kertaakaan haku ei ole kestänyt paria kymmentä sekuntia pidempään.

Tunnettuun tyyliinsä TomTom suosittaa Kreetallakin kärrypolkuja ja käskee kääntymään keskellä suoraa tietä risteyksistä, joita ei ole ollut moneen vuoteen. Tomppa alkaa pian kyllä olla kadonnutta kansanperinnettä. Mitään tällaista ei N8 ole tehnyt. Valitettavasti N8 ei oikein osaa etsiä paikkakunnan nimellä, yrittää tarjota pikemminkin palveluita paikakunnalta. Nokian kartat täältä päin maailmaa ovat selvästi vajaavaisia, paikannimistöstä puuttuu käytännössä koko saaren keskiosa!

Kreetan tiet ovat hyvät ja ajotyyli - sanoininko vaikka - luova. Ei lähellekään yhtä hurja, kuin esimerkiksi Aurinkorannikolla. Vuoristossa on kivaa ajella ja maisemia piisaa! Autovuokraamon kartat ovat surkeita. Suomesta emme myöskään ehtineet saada kunnon karttaa mukaan, mutta isoilla teillä pärjää siis navin avulla.

Hotellilla suunnittelimme retkiä käyttäen apuna kuukkelin karttoja - ihmeen virheellisiä nekin ovat.

Oman mausteensa soppaan antaa kreikkalaisten tapa kirjoittaa paikannimet vähintään kolmena eri varianttina. Ei ole mitenkään harvinaista, että peräkkäisissä risteyksissä viittaan on laitettu eri kirjoitusmuodot saman paikkakunnan nimelle.

Lopuksi: Menkää ihmiset Kreetan etelärannikolle! Saatte jotakin aivan muuta, kuin pohjoisen turistirysien ryysistä, saksalaisia eläkeläisiä ja humalaisia jalkapallohuligaaneja. Myös bussilla pääsee!
 
Top Bottom