Mistä tingitte, jotta reissuillenne pääsette?

Liittynyt
19.1.2011
Viestit
2
Itse en oikein ole 6 henkisen perheeni kanssa saanut koko porukalle matkakassaa keräiltyä. Siis vinkkejä mistä ja miten budjetti saadaan kasaan?
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Taloussanomat kirjoitti eilen otsikolla 500 e/kk – näin saat lisää rahaa elämiseen. Artikkelin mukaan voit säästää jopa 500 e asumiskuluissa asumalla Helsingin sijasta Kajaanissa, Kotkassa, Porissa tai Rovaniemellä. Tuo on hieman tarkoitushakuinen vertailu, mutta asumiskulut ovat yksi asia, josta voi nipistää matkakassaan. Itse asun nyt pienessä yksiössä (23 m2), asumiskulut vain parisataa kuussa. Matkakassaan jää rahaa, vaikka tulotkin on pienet.
 
Liittynyt
23.1.2011
Viestit
2
Elän aina ennen matkaa muutaman kuukauden hyvin niukasti. Lopetan kaikki lehtitilaukset, unohdan ulkona syömisen ja siirryn edullisiin ja riittoisiin kotiruokiin. Ei shoppailuja, ei ylimääräisiä herkkuja. Vaatteet ja muu kertynyt tavara huuto.nettiin tai kirpparille myyntiin.
Olen tottunut aina elämään melko vähällä, mutta kaiken ylimääräisen karsimalla saan silti säästettyä 100-200e kuussa.
 
Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Terveellinen elämä säästää. Alkoholi ja tupakka on Suomessa kallista. Itse en polta, mutta juhlimiseen menee normaalisti helposti 100 euroa kuukaudessa. Toinen rahareikä on turha autoilu. Parin kilometrin siirtymät kulkee helposti jalan, ja sitä pidemmät pääsee polkupyörällä.
 
Liittynyt
9.1.2011
Viestit
31
Sijainti
Helsinki
Säästän sillä, että jätän turhat ruokaostokset pois: ns. mähryt, makeiset, mehut yms. turhat juomat. Eli karkkipäivät kieltoon ennen reissua. Onkohan teidän 6-henkisessä perheessä moni työikäinen? Teini-ikäiset lapset voisivat jo mennä kesätöihin, vaikkapa vain lehtiä jakamaan.

Ja jos oikein tiukoille ruvetaan, niin pullot voi kierrättää, vessapaperia voi käyttää kerralla vähemmän, turhia valoja voi sammutella, eikä puhelimessa tarvitse höpistä tuntikaupalla. Kannattaisi myös tehdä pieni budjettisuunnitelma, kirjoittaa paperille ylös säästötavoite ja miten siihen voisi päätyä: paljonko viikossa pitää säästää, jne.

Reissukohteesta riippuen kannattaa ehkä hotellihuoneiden sijaan harkita pientä asuntoa, johon mahtuu useampi ihminen saman katon alle. Jokin bungalow-tyyppinen mökki, tai rivariasunto on suhteellisen halpa, jos laskee maksun per nuppi.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Tarkan Markan Blogi on tarjonnut kohta kolme vuotta säästövinkkejä. 1000 euron säästövinkit-artikkeliin ja Tarkkamarkka.com-sivulle on koottu valtava määrä Tarkan Markan Blogissa esiteltyjä säästövinkkejä. Tarkan markan uutiskirjeellä on 13 000 lukijaa.

Suuri osa noista Tarkan Markan tinkimisvinkeistä tuntuu itsestäänselvyyksiltä, mutta on siellä seassa hyviäkin oivalluksia, esim. kauppiaiden käyttämistä näennäisedullisista tarjouksista. Itse huomaan säästövinkkejä selaillessani, että sähkösopimukseni on edelleen kilpailumatta.
 
Liittynyt
3.1.2011
Viestit
4
Meidän perhe säästää mm. ruokamenoissa. Myös pikkureissuja lähialueelle tehdään vähemmän. Reissussa käydään koko kuusihenkisen perheen voimin kerran vuodessa tai kahdessa vuodessa.
 
Liittynyt
29.3.2011
Viestit
4
En käy Suomessa paljoa baareissa ja ravintoloissa. Nautin ennemmin ulkomailla paljon paremmasta asiakaspalvelusta ja tarjonnasta.
Kannattaa ottaa matkatili erikseen ja säästää sinne rahaa. Pienistä asioista kun säästää, niin saa matkarahat kasaan.
 
Liittynyt
12.5.2011
Viestit
12
Sijainti
porvoo
oma ohjeeni matkakassan (tai minkä vaan) säästöön:
-kaikki materiaalinen sähköiseksi, eli lehtiä voi lukea netissä (monia siis ilmaiseksi)
-jos tv:tä ei katso paljoa niin tv pois! tv-luvat ja digiboksi jne. kustannukset on isoja. ja en tietenkään suosittele mutta amerikkalaisia sarjoja voi katsoa ladata netistä jos kiinnostaa... yle näyttää areenalla jotain sisältöjä ilmaiseksi jne.
-ei ulkona syömistä
-julkiset/polkupyörä auton sijaan
-kirppis-vaatteita tai eBay/huuto.net-vaatteita ja kenkiä
-kalusteet ja puhelimet/tekniikka myös kierrätettynä
-käy läpi kaikki liittymäsopimukset jne. paketeissa saattaa olla ylimääräistä mitä ei tarvi
-vakuutuksen tarkistus (vakuutuspaketissakin voi olla kaikkea mitä ei kaipaa mutta perheen kohdalla epätodennäköistä)
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Matkaopas raportoi Forexin kyselystä kuinka suomalaiset kartuttavat matkakassaansa. Lähes puolet säästävät rahaa lomakassaan kuukausittain. Huvituksista säästäminen on yleisin säästökohde sekä miehillä että naisilla. Naisista lähes joka viides myy tarpeettomia tavaroita netissä. Naisista 21 % ja miehistä 36 % ei säästä lomakassaa varten mitenkään. Nuoret ponnistelevat vanhempia enemmän päästäkseen matkustamaan.
 
Top Bottom