reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Katsotaanpa Caracas 499 e -lentotarjouksen kunniaksi hieman millainen Venezuela on matkailumaana. Venezuela sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoiskärjessä Karibianmeren rannikolla. rajanaapurina on lännessä Kolumbia, idässä Guyana ja etelässä Brasilia. Wikipedian mukaan sadekausi tai "talvi" on kesä-lokakuussa ja loppuvuosi on "kesää" eli kuivaa kautta.

Caracas on Venezuelan pääkaupunki, jossa on pari-kolme miljoonaa asukasta. Lonely Planet esittelee Caracasista 39 nähtävyyttä. Wikipedian mukaan pimellä liikkuminen ei ole suositeltavaa pääkaupunki Caracasissa. Caracasissa on maailman toiseksi suurin suurkaupunkien murhatiheys. Caracasin ulkopuolella on turvallisempaa, mutta Kolumbian rajaseudulla uhkana ovat kidnappaukset. LP:n mukaan maa on "kohtalaisen turvallinen".

Wikitravelin mukaan Caracasin majoituistilanne ei ole kovin hyvä budjettimatkailijalle. Katsoin hostelworld.comista mitä Caracasista löytyisi ja halvin oli 29 euroa. Isla de Margaritalla näyttäisi löytyvän majoitusta 10 eurollakin, maailmanperintökohde Corossa 40 eurolla.

220px-Playa_Puerto_Cruz.JPG


Rantalomakohteeseen Margarita-saarille pääsee Caracasista kohtuuajassa, bussimatka Puerto La Cruziin kestää kuutisen tuntia ja maksaa 20 USD. Veneitä Isla de Margaritalle lähtee jatkuvasti. Suomestakin on ainakin Finnmatkat järjestänyt pakettimatkoja Margarita-saarille.

Venezuelassa ei osata englantia laajasti, toki akateemiset puhuvat englantiakin, espanjantaito olisi matkailijalle suositeltavaa. Venezuela on ilmeisen suosittu maa opiskella espanjaa, kielikouluja on Isla Margaritallakin. Kieli on saanut vaikutteita Kanariansaarten espanjasta.

Venezuelassa on maailman korkein vesiputous Angel Falls (Salto Ángel) eli Angelin putoukset. Koskeus on 979 m ja vapaa pudotus 807 m. Angel Falls on Venezuelan huippunähtävyyksiä, mutta sinne matkustaminen on hankalaa. Ensin on lennettävä Puerto Ordazista tai Ciudad Bolivarista Canaiman kansallispuistoon, josta veneellä eteenpäin. Jokimatkoja tehdään lähinnä kesä-joulukuussa, jolloin joki on tarpeeksi syvä.

Venezuela on pärjännyt erittäin hyvin kauneuskilpailuissa, kerännyt 6 kpl Miss Universe -titteleitä, joten muutakin silmänruokaa saattaa siellä tavata kuin kansallispuistot, sademetsät, vesiputoukset ja Karibian turkoosinsininen meri.

Viva Venezuela, Isla de Margaritan matkapäiväkirja 21.11.-5.12.2006 kertoo Isla de Margaritan lisäksi myös viidakko- ja Angel Falls -retkestä.

Onnellisuustutkimusten mukaan venezuelalaiset ovat maailman onnellisimpien ihmisten joukossa, mutta tämänkertainen tutkimukseni ei ulottunut onnellisuuden syihin asti. Öljyntuottajamaa Venezuelassa bensiini maksaa muutaman sentin, mutta tämä tuskin riittää selittämään onnellisuutta ;). Ovatkohan ihmiset onnellisia itsevaltaisen Hugo Chavezin ansiosta vai hänestä huolimatta?
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Tänään (la 15.1.2011) tulee Jimiltä matkailuohjelmassa "Ian Wright maailman laidalla" jakso Venezuela:

Venezuela. Kauhutarinat kommunistidiktatuurista, murhista ja sieppauksista väistyvät Venezuelan värikkään kulttuurin ja iloisten asukkaiden tieltä. Ylikansoitetussa pääkaupungissa Caracasissa päästään saippuasarjan kuvauksiin ja El Sistema -nuoriso-orkesterin harjoituksiin, sen jälkeen matka jatkuu Zulian osavaltioon ja Karibianmeren Margarita-saarelle. Amerikkalainen sarja. 1. tuotantokausi.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Venezuelan maine turvattomana maana lisääntyi jälleen kun entinen Miss Venezuela miehineen surmattiin moottoritiellä heidän ollessaan käymässä Venezuelassa: Entinen missi surmattiin raa'asti (IL).

UM:n matkustustiedote varoittaa myös Venezuelan turvallisuustilanteen olevan huono:

Rikollisuus ja aseelliset ryöstöt ovat lisääntyneet etenkin suurissa kaupungeissa (Caracas, Valencia, Maracaibo, Maracay) ja turistikohteissa sekä rannoilla. Henkirikosten osalta pääkaupunki Caracas kuuluu Etelä-Amerikan vaarallisimpien kaupunkien joukkoon. Väkivaltaisen rikollisuuden ja kaappausten uhreiksi on joutunut myös matkailijoita. Matkailijoita kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta etenkin Caracasissa liikkuessaan. Myös muualla maassa ryöstöriski on suuri, eikä pimeän tultua ole syytä liikkua kävellen. Rikolliseen toimintaan ja mm. matkailijoiden ryöstöihin on syyllistynyt myös poliisin virka-asuihin pukeutuneita henkilöitä.

Tuntemattomilta ei tule ottaa vastaan ruokaa tai juomaa. Ryöstöissä saatetaan käyttää Burundanga-nimistä huumetta, joka voidaan sekoittaa ruokaan tai juomaan. Huume on nopeavaikutteinen ja johtaa usein tajunnan menetykseen.

Isla de Margaritan saarella on tapahtunut useita vakavia ryöstöjä. Ryöstön vastustus voi johtaa uhrin ampumiseen.
 
Top Bottom