Thaimaa Miksi Thaimaa on suomalaisten ylivoimaisesti suosituin kaukomatkakohde?

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Miksi kaikki haluavat matkustaa juuri Thaimaahan, mikä on sen hurjan suosion takana? Thaimaa on jo niin suosittu, että sitä kutsutaan usein Uudeksi Kanariaksi. Miksei matkailijamassat suunnista vaikka Malesiaan, Brasiliaan tai Dominikaaniseen tasavaltaa? Olen matkustellut viimekin talvena ympäri Kaakkois-Aasiaa ja ainakin se minulla tuli mieleen, että Thaimaassa on niin valtava määrä hyviä rantakohteita verrattuna naapureihinsa. Mutta tutkitaanpa mitä viralliset asiantuntijat ovat syistä kertoneet.

"Finnmatkojen loppukesällä tekemän laajan kyselyn mukaan perusteella ilmasto, palvelut, ystävälliset paikalliset, hintataso, ruoka ja kaukomaan eksotiikka ovat ne asiat, jotka tekevät Thaimaasta suomalaisten suosikkikohteen." "Maa pystyy tarjoamaan jokaiselle jotain. Thaimaassa viihtyvät niin simppeliä biitsi- ja bilelomaa etsivät, turistialueista kauemmas haluavat omatoimiset reppureissaajat ja todella korkeatasoisia hotelleita ja villoja etsivät hyvätuloiset matkaajatkin." Aamulehti 12/2007.

Nuo ovat tietysti hyviä perusteita, mutta eikö ole paljon muitakin maita, jotka täyttäisivät nuo ehdot? Voisiko matkabuumi siirtyä johonkin toiseen kohteeseen? Eikö Thaimaan oleskelulupakäytäntö ole turhan hankala pitempiaikaisempaan oleskeluun?

"Thaimaassa vanha työtön rakennusmies saa naisilta saman kohtelun kuin nuori ja komea urheilumiljonääri Suomessa." Uusi Suomi: Seksituristina Thaimaassa 11/2010.

Tulevaisuudessa Thaimaa voi enemmänkin kuin suosittu lomakohde. Aamulehden pääkirjoituksessa 1/2010 Antti Mykkänen ehdottaa suomalaisten vanhainkotien perustamista Thaimaahan, säästö yhteiskunnalle olisi vuositasolla 30 000 - 70 000 euroa per vanhus. "Moni suurten ikäluokkien edustaja viettää jo pitkiä aikoja vaikkapa Thaimaassa. Kulttuuri on tuttu. Ilmasto on ihanteellinen, jos pitää lämmöstä. Kaduilla ei tarvitse liukastella. Hankeen paleltumisen vaaraa ei ole. Palvelut pelaavat ja eläminen on merkittävästi Suomea edullisempaa. Vaihtoehto on toki Espanjakin, kymmenien tuhansien suomalaisten peruskohde. Sää on sielläkin omaamme parempi, mutta elinkustannukset selvästi Kauko-itää kalliimmat."
 
Top Bottom