Matkan dokumentointi ja välineet

Liittynyt
17.1.2014
Viestit
32
Sijainti
Turku
Kuinka moni harrastaa reissuillaan ahkeraa dokumentointia ja ystäville/tuttaville/vieraille tapahtumien kuulumisten kertomista? Facebook-päivitystä kerran viikossa ei ihan lasketa.

Itse olen pitänyt pisimmillä reissuilla "salaista" blogia, johon olen kertonut kuulumisia ja laittanut kuvia. Olen antanut osoitteen ja salasanan vain niille, joiden olen halunnut tietävän missä mennään. En halua kaikkien pääsevän käsiksi ajatuksiini. Blogia lukemalla sukulaiset tietävät, että olen elossa jne. Ei tarvitse erikseen viestitellä. Säästyy aikaa kun yhdellä kirjoituksella tavoittaa kaikki kiinnostuneet. Jälkeenpäin on myös itse hauska lukea juttujaan. Olen jopa jälkeenpäin napannut tekstejä reissusta tehtyyn valokuvakirjaa.

Olen käyttänyt blogspot/blogger-alustaa, joka on ollut omiin tarpeisiin riittävän toimiva.

Ongelmaksi tulee lähinnä välineet. Olen usein ollut nettikahviloiden varassa tai mikäli majapaikasta löytyy kone, niin käytän sitä. Puhelimellakin voisi nykyään tehdä, mutta pieni näyttö ja kameran kuvien siirtäminen sen kautta on työläs juttu. Kannettavallahan homma sujuisi, mutta parin kilon lisäpaino ei oikein houkuta. Tabletti voisi olla tätä päivää. Menee ehkä enemmän sisarfoorumin aiheeseen, mutta kuinka helposti kameran kuvat siirtää tabletille? Muistikortit ovat eri kokoisia, eikä kamerassa viitsi käyttää mitään microSD:tä adapterilla. Tunnistaako tabut kameran USB-liitännän kautta?
 
A

AEON

Itse olen hiljalleen alkanut reissuista kirjoittelemaan juttuja vähän julkisemminkin, alustana käytössä itse hostattu WordPress. Sinällään ei ole niin kavereille / sukulaisille suunnattua kun kavereihin olen yhteydessä pikaviestinten kautta ja sukulaisiin... noh, en mitenkään. Kuvapuolen olen hoitanyt kännykällä (L820 tällä hetkellä) koska en ole koskaan jaksanut raijata mukana kameraa, joten uhraan heikomman kuvanlaadun täyden kuvattomuuden sijaan.

Tuohon siirtokysymykseen en kyllä osaa sanoa juuta tai jaata, mutta jotenkin olis sellainen mutu että varmaan hyvin suurelta osin ei onnistuisi.
 
Top Bottom