Matkabudjetti = laina ja säästöt

  • Viestiketjun aloittaja Ramona
  • Aloituspäivä
R

Ramona

Lomamatkaa suunnitellaan yleensä hartaasti, vaikka kyseessä olisikin äkkilähtö. Jo tieto siitä, että on lähdössä matkalle, nostattaa mielialaa. Matkabudjetti on monesti myös asia, joka kaihertaa mieltä ennen reissua. Reissuun säästäminen vaatii sinniä ja jos reissaa paljon, niin koko vuosi vierähtää helposti vuoroin säästämisen ja vuoroin reissaamisen merkeissä.

Laina on nopea tapa saada matkabudjetti kokoon, mutta lainan takaisin maksu onkin sitten odottamassa heti reissun jälkeen ja summasta riippuen se voi tietysti jatkua myös pitkään. Yleensä kaukomatkoihin tarvitaan isompaa matkabudjettia ja silloin myös laina voi olla perusteltavissa. Kaukomatkan jälkeen ei välttämättä heti reissujalkaa pakota, joten lainan takaisinmaksullekin voi olla sijaa. Esimerkiksi 1000 € laina on suhteellisen helppo maksaa takaisin, eivätkä kulut nouse kovin suuriksi (kts. 1000€ lainan kulut). Suuremmat lainasummat vaikuttavatkin sitten yleensä elämään pidemmän aikaa. Toisaalta 1000€ ei välttämättä vielä riitä matkabudjetiksi, joten sen rinnalle tulisi olla vielä säästöjäkin.

Helposti käy niin, että matkustaminen vaatii kaurapuuron syömistä ja pihistelyä arjessa. Lomalla on tietysti mukavaa nauttia ilman, että tarvitsisi laskea jokaista ostosta tai syömistä. Paras tapa onkin varata reissuun tietty matkabudjetti, jonka saa luvan kanssa kuluttaa. Lomalla ei kannata potea tunnontuskia rahan käytöstä, joten ne päänsisäiset painit kannattaa käydä jo ennen lomaa.
 
Top Bottom