Mallorca - lyhyt matkakertomus

Liittynyt
15.12.2010
Viestit
4
Mallorcalla (tai Majorcalla) oltiin toukokuussa 2011 viikon lomalla koko perheen voimin, kaksi aikuista ja kaksi lasta. Paikka oli saaren itärannikolla sijaitseva pieni Cala Bona ja hotelli oli Sunwing Resort Bouganvilla. Hotellissa taisi lähes kaikki olla lapsiperheitä, pieniä vauvojakin oli monella mukana. Hotelli oli hyvä ja siihen kuului peräti kolme uima-allastakin. Parin kilometrin päässä Cala Bonasta on Cala Millor, pieni kaupunki jossa taisi sielläkin olla suurin osa porukasta turisteja jo toukokuussa. Cala Millorin pitkä ranta oli aika täynnä auringonpalvojia ja toukokuussa, joten siellä voi olla tungosta joskus heinä-elokuussa. Aurinko paistoi aamusta iltaan, varjossa oli päivällä 24-29 astetta, joten kylmä ei tullut.

Mallorca kun ei ole kovinkaan suuri saari, siihen voi kätevästi tutustua vuokraamalla auton. Meillä oli auto kaksi päivää ja sillä pääsi hyvin kiertelemään pitkin itärannikkoa. Pieniä kyliä oli siellä täällä ja hienoja paikkoja, sekä nähtävyyksiä. Pääteillä on hyvät opasteet, joten helppo oli löytää määränpäähän. Sen sijaan jossain kylässä ajaminen kapeilla kaduilla ei ollut kovin mukavaa, sitäpaitsi noille sokkeloisille kaduille tai syrjäteille myös helposti eksyi.

Turisteja oli paljon Pohjoismaista, Saksasta ja Briteistä. Vähän huonosti osa paikallisista osasi englantia, mutta eipä ollut juurikaan ongelmia. Ihan mukava reissu, vaikka Palman kaupunki jäi kokonaan väliin kun sinne nyt ei jaksettu lähteä. Ja jossain Valldemossassa olisi ollut mukava käydä. Ehkä joskus seuraavalla kerralla sitten.

Alla kuva Cala Agullan rannalta.

cala-agulla.jpg
 
Top Bottom