Maailman matkustelluin pari on suomalainen

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
MostTraveledPeople jakaa maailman 872 alueeseen ja listaa maailman eniten matkustelleet henkilöt. Listalla sijalla 6 on Veikko Huhtala 732 alueellaan ja sijalla 10 Oili Liuttu. (Suomalaisten lista).

Hesarin netissä on heistä juttu otsikolla Maailman matkustelluin pari. 11/2009 Veikko Huhtala oli käynyt kaikissa itsenäisissä valtioissa Liberiaa, Sierra Leonea, Guineaa ja Eritreaa lukuun ottamatta.

Huhtala ja Liutu käyvät oikeastaan vain paikoissa, joista saa uusia pisteitä. Niiden perässä he liikkuvat usein hengästyttävällä vauhdilla. Vuonna 2005 kaksikko kiersi Yhdysvaltojen kaikki 50 osavaltiota Greyhound-bussilla 30 päivässä.

"Kuukauden bussilippu oli halpa, joten nappasimme kaikki kerralla. Vietimme 20 yötä bussissa ja 10 hotellissa. Tuo oli kyllä ääriesimerkki meillekin." Muutama vuosi myöhemmin he kävivät uudestaan Yhdysvalloissa "ihan vain katsomassa ne nähtävyydet, jotka jäivät ensimmäisellä kerralla näkemättä".

Kotonakin pariskunta keskittyy paljon matkoihin. Ensimmäisenä aamulla avataan MTP-sivu, jonka jälkeen avataan lintubongarien sivut. Huhtala on myös lintubongauksissa kärkisijoilla. Bongaaminen on muutenkin verissä: Huhtala ja Liutu ovat kiertäneet kaikki Suomen kunnatkin, vaikka niistä ei pisteitä saakaan.

Tuossa voi ihmetellä muuan muassa sitä miten tavallisten palkansaajien rahat ovat riittäneet noin ylettömään matkusteluun?
 
Top Bottom