Lontoo

Liittynyt
4.1.2011
Viestit
11
Listataan tähän ketjuun matkavinkkejä Lontoosta.

Itse olen siellä kerran käynyt ja olen menossa uudestaan huhtikuussa.
Itse ihastuin kaupunkiin täysin ensimmäisellä kerralla. Vaikka Lontoo on miljoonakaupunki ei se siltä tunnu (Paitsi metrossa ruuhka-aikaan ;)) Tamperelaisena Ryanairin halpa yhteys Standsteadiin lisää Lontoon kiinnostavuutta. Tampereelta vain 3 h lento ja tunnin bussimatka ja on jo perillä.

Hotellin valitsimme ensimmäisellä kerralla Paddingtonin alueelta ja sinne varmasti myös toisella kerralla menemme. Paddingtonin asemalta pääsee metrolla melkein kaikkialle Lontoossa ilman vaihtoja ja loputkin kaupungista aukeaa vain yhdellä vaihdolla.

Nähtävyyksistä kävimme ensimmäisellä kerralla läpi London Dungeonin, London Eyen, HMS Belfastin, Natural History Museumin ja Science Museumin. Tietysti myös Hyde Parkissa tuli vietettyä aikaa ja pakolliset Big Benit ja Piccadilly Circukset yms. Tuli kierrettyä.

Edellisistä jäi erityisesti mieleen London Dungeon, joka oli kieltämättä aika kallis (vajaa 20£), mutta mielestäni kyllä joka pennin arvoinen.

Jos tietää jo ennen matkaa menevänsä määrättyihin nähtävyyksiin kannattaa netistä tulostella 2for1 kuponkeja, joilla pääsee kaksi yhden hinnalla, jos molemmilla on Lontoon juna-asemilta ostettu lippu. Esimerkiksi Paddingtonin asemalta ostettu TravelCard kelpaa lipuksi (metroasemilta ostetut eivät kelpaa..) http://www.daysoutguide.co.uk/attraction-types/2for1london.aspx

Lontoon museot kannattaa myös kiertää läpi. Niihin saa kulumaan helposti päivän, jos toisenkin. Suurin osa Lontoon museoista on täysin ilmaisia.

Seuraavalla kerralla aiomme kiertää ainakin Lontoon eläintarhan ja akvaarion. Myös Madame Tussaudsin vahakabinetissa voisi käydä.

Tässä kuvia ensimmäiseltä reissulta, jolloin oltiin kaveriporukalla liikenteessä: http://www.jarikuronen.com/page13/page17/page17.html
 
Liittynyt
3.1.2011
Viestit
5
Hotellin valitsimme ensimmäisellä kerralla Paddingtonin alueelta ja sinne varmasti myös toisella kerralla menemme. Paddingtonin asemalta pääsee metrolla melkein kaikkialle Lontoossa ilman vaihtoja ja loputkin kaupungista aukeaa vain yhdellä vaihdolla.

Me olemme vaimon kanssa käyneet siellä jo viisi kertaa. Suosittelen lämpimästi kaikille.

Metrolla liikkuminen on nopeaa, mutta busseista näkee enemmän ja halvemmalla. Viime reissullamme joulun ja uudenvuoden välipäivinä kuljimme metrolla vain kerran Victoriasta Heathrowiin. Tullessa olisimme toki myös käyttäneet metroa kentältä kaupunkiin, mutta metron lakko ja lentomme myöhästyminen parilla tunnilla pakottivat meidät tulemaan kentältä punaisella yöbussilla (9N) Hyde Park Corneriin ja sieltä taksilla hotelliimme Belgrave Roadille.

Oyster-card on ehdoton, bussimatka maksaa 1,30 puntaa ja daily prise cap on 4 puntaa. Eli aja vaikka kymmenen matkaa päivän aikana ja ei maksa enempää kuin tuon 4 puntaa. Lisätietoja: http://www.tfl.gov.uk/ ja https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/entry.do
Voi sillä tietysti kulkea metroissakin ;) kalliimmalla tosin.

Tätä kirjoittaessa kello on niin paljon, että on mentävä nukkumaan, mutta lupaan kirjoittaa joitan kokemuksia ja vinkkejä tähän ketjuun paremmalla ajalla.
 
Liittynyt
10.12.2010
Viestit
9
Itse kävin Lontoossa 2009 keväällä ja tarkoituksena olisi kyllä lähiaikoina mennä uudelleenkin, varsinkin kun tosiaaan täältä Tampereelta on niin halvat lennotkin sinne. Tuo ensimmäinen matka oli vain neljän päivän mittainen, niin ei kerennyt kiertää kuin murto-osan nähtävyyksistä. Ensimmäisessä viestissä noita aika hyvin kyllä käsiteltiinkin, mutta täytyy lisätä listaan vielä Camden, joka varsinkin näin opiskelijabudjetilla oli oikein mielenkiintoinen matkakohde - torialue ja kirpputoreja ja paljon halpaa tavaraa :)

Sen verran pitää myös varoittaa, että älkää kukaan menkö vahingossakaan Cromwell Crown -nimiseen hotelliin. Halpa oli kyllä, mutta ikinä en ole noin huonossa paikassa ollut. Sängyt olivat 180-senttisellekin liian lyhyet, ja jouset pystyi laskemaan ihan vain makaamalla sängyllä. Huoneissa (ainakin molemmissa meidän seurueellamme olleissa) veti todella pahasti, kun yksinkertainen ikkuna ei ollut kunnolla tiivistetty. Omaa suihkua tai wc:tä ei huoneissa ole, vaan jokaisessa kerroksessa on yksi. Paitsi meidän kerroksessamme ei ollut, koska se oli epäkunnossa. Eivätkä ne muidenkaan kerrosten kovin siistejä olleet. Aamiaisena oli kaksi puolikasta paahtoleivän palaa ja aivan ylimakeaa marmeladia, sekä lasillinen appelsiinituoremehua ja luonnollisesti teetä. Kaiken kruunasi viimeisen yömme aikana tulleet viisi palohälytystä, joiden jälkeen hotellin ainoa paikalla ollut työntekijä laittoi koko palohälytysjärjestelmän pois päältä. Hyvinkin luottamusta herättävää.
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Aika paljon tässä näitä juttuja jo tulikin, mutta lisäisin vielä esimerkiksi Portobello Roadin, joka on enemmän antiikkiin ja muuhun keräilytavaraan erikoistunut kadunpätkä. Sieltä olisi löytynyt vaikka mitä kotiinviemistä, kun olisi vain jaksanut kantaa.

Camden mainittiinkin jo, mutta mainitsen sen uudestaan. Siellä on siis tori- ja markkinameiningin lisäksi yksi pienkojujen alue, josta löytyy vaikka mitä uniikkia ja käsintehtyä. Olen ostanut sieltä esimerkiksi kynttiläraetta (ja sydänlankoja) ja kristallikaulakorun, sisko osti tauluja, tuttava osti lohikäärme-puujuttuja ja kaverit ostivat seinäkankaita ja muita sisustustekstiilejä. Sieltä löytyy myös paljon punk-, rock- & garage-henkistä tavaraa, tatuointi- ja lävistysliikkeitä, katuruokakojuja ja vaikka mitä. Ja tietenkin se pakollinen Starbucks. :p

Buckingham palacen vartijoiden vaihto on tylsä, mutta perinteinen turistitapahtuma. Englantilaisen aamiaisen syöminen kuuluu myös repertuaariin. Lisäksi kannattaa valkata joku ihana, vanha pubi ja kuluttaa siellä tovi kuunnellen vanhojen herrojen paksua britti-aksenttia.

Ostosten tekoa varten Oxford street on ihan ehdoton. Jos taas kaipaa jotain erikoisempaa, silloin se Camden palvelee asiassa. Tutkimisen arvoinen alue on myös Soho, kaikkine kortteleineen. Sieltä löytää hyvin esimerkiksi lounaspaikkoja, mutta myös yökerhon jos toisenkin.

Niin, ja kannattaa käydä katsomassa joku musikaali. Ei niistä ihan suotta puhuta. Liput saa puoleen hintaan hakemalla ne saman päivän aamuna Leicester Squarelta. :)
 
Liittynyt
18.1.2011
Viestit
2
Ei niinkään suora matkavinkki, mutta parin kesän takaiseen kokemukseen pohjaten voin suositella kiireettä kävellen kulkemista. Julkinen liikenne on tietysti nähtävyys sekin, joten ehdoton ei tarvitse olla, mutta on miellyttävää huomata kuinka parin päivän kiertelyn jälkeen hotellin lähistön asemakaava alkaa hahmottua.

Itselle tärkeimmät kadut oppii myös nopeasti kun muutamankin kerran matkaa niiden viertä taittaa. Hetkessä eläminenkin on helpompaa, kun mielenkiintoiselta näyttävään ravintolaan, kahvilaan tai pubiin voi poiketa tuosta vain. Nähtävyyksien välimatkakaan ei maastossa ole niin pitkä kuin kartalla tuntuu, joten päivän kävelyreitin voi suunnitella niiden pohjalta.

Vaikka tehokkaasta elämysajasta välimatkojen tallailu onkin pois, on Lontoon matkan lämpimin muistoni se, että kulutin kenkiä. Siksi siitä suositteluni.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Lontoo on hotellien ja ravintoloiden osalta kallis, mutta nähtävyydet eivät välttämättä tule kalliiksi. Lonely Planet listaa artikkelissaan 8.2.2011 peräti 20 ilmaista nähtävyyttä lontoossa: 20 free attractions in London.
 
Liittynyt
4.1.2011
Viestit
11
Lisäsin ensimmäiseen viestiin linkin matkakuviin.

Nyt on sitten toinenkin matka varattu. Nyt lähden Lontooseen kihlattuni kanssa. Ajankohta on 11.-15.4. Hotellina meillä on The Darlington Hyde Park. Varasin ja maksoin jo bussikuljetuksenkin. easyBussilla meno lentokentältä kaupungille oli hurjat 2 puntaa :)
 
Liittynyt
24.2.2011
Viestit
1
Hotellit lähellä viktorian juna-asemaa ....Travelcard?

Olen menossa huhtikuussa Lontooseen mieheni ja 15 ja 18 vuotiaiden lasteni kanssa. Lennämme EasyJetillä Gatwickiin. Lento on vasta yhdentoista maissa Gatwicissä, joten ajattelin varata hotelin läheltä Viktorian rautatieasemaa. Onko kenelläkään kokemusta Comfort Inn Buckingham Palace Rd Victoriasta ? Tuota olen nimittäin alustavasti ajatellut. Joku maitsi Oyster hotellin, onko se kovin kaukana tuosta juna-asemasta. Keskellä yö ei paljon huvita hotellia etsiä. Minulle on myös epäselvää kumpi kannattaa ostaa travelcard vai oyster. Saako noilla molemmilla korteilla tuon etuisuuden että 2 pääsee yhden hinnalla ? Saako tuon kortin ostettua lentoasemalta , tarkoitus olis tulla gatwick expressillä Lontooseen.
 
Liittynyt
4.1.2011
Viestit
11
...Minulle on myös epäselvää kumpi kannattaa ostaa travelcard vai oyster. Saako noilla molemmilla korteilla tuon etuisuuden että 2 pääsee yhden hinnalla ? Saako tuon kortin ostettua lentoasemalta, tarkoitus olis tulla gatwick expressillä Lontooseen.

2for1 alennukset saa vain travelcardilla, joka on ostettu jostain National Railin juna-asemalta ja on voimassa sinä päivänä, kun käytätte tuon alennuksen... Travelcardin saat kyllä varmasti myös Gatwikin kentältä, mutta se ei käy noihin alennuksiin. Travelcardia ei varmaan kannata ostaa sille tulopäivälle, koska ette sinä päivänä kulje muuten, kun hotellille. En kyllä tiedä paljon se matka Gatwikilta kaupungille on rahalla, mutta uskoisin sen olevan halvempi, kuin Travelcardin yhen päivän hinta.

Kauan vietätte aikaa Lontoossa? Jos olette kauemmin, kun 5 päivää, niin sitten kannattaa ostaa suoraan 7 päivän Travelcard ja se kannattaa sitten ostaa vaikka sieltä Victorian rautatieasemalta, jolloin se käy myös niihin 2for1 alennuksiin. Muuten suosittelen ostamaan joka päivä sen yhden päivän kortin. Lapsille ei kannatakkaan sitten ostaa muuta kun noita yhen päivän kortteja, koska 7 päivän korttiin lapselle tarvitaan kuvallinen Oystercard. Ikäraja Lontoon julkisissa lapsille on 18.

2for1 alennuksiin täytyy sitten tulostaa niitä vouchereita netistä ja niitä kannattaa tulostaa jo suomessa, koska hotellilla ei välttämättä ole tulostusmahdollisuutta.
Voucherit voi tulostaa täältä: http://www.daysoutguide.co.uk/offers.aspx

Lisätietoa Travelcardista ja Oysterista:
http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard.htm
http://www.londontoolkit.com/briefing/oystercard.htm
http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard_oyster.htm
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Williamin ja Katen häitä Lontoossa seuraa paikan päällä miljoona ja televisiosta kaksi miljardia katsojaa. Live-streamit pyörivät jo netissä, Ylen tv-lähetys alkaa 11.10

Aikataulu:

Kuninkaallinen hääpäivä etenee minuuttiaikataulun mukaan
- Klo 10.15: Vieraat alkavat saapua hääkirkkoon Westminster Abbeyhin. Kirkkoon mahtuu 1 900 häävierasta.
- Klo 12.15: Prinssi William ja hänen pikkuveljensä prinssi Harry saapuvat kirkkoon.
- Klo 12.35: Loput brittikuninkaalliset saapuvat protokollan tarkkaan määräämässä järjestyksessä.
- Klo 12.51: Kate Middleton lähtee isänsä kanssa Goring-hotellista kohti kirkkoa.
- Klo 13.00: Häätoimitus alkaa. Hääparin vihkii Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams.
- Klo 14.15: Vastavihitty pariskunta matkaa kirkolta Buckinghamin palatsiin. Katujen varsille odotetaan satojatuhansia ihmisiä.
- Klo 15.25 Kuningatar Elisabet II ja hääpari näyttäytyvät kansalle palatsin parvekkeella. William ja Kate suutelevat.
- Iltapäivällä kuningatar emännöi virallista häälounasta 650 vieraalle.
- Illalla kruununprinssi Charles isännöi illallisia, joihin on kutsuttu 300 hääparin sukulaista ja ystävää.
(Kaikki kellonajat Suomen aikaa)

http://www.officialroyalwedding2011.org/
http://www.mtv3.fi/helmi/minisaitit/?williamjakate
 
Liittynyt
29.4.2011
Viestit
2
Muuten jos haluaa käydä Madame Tussaudin vahakabinetissa. niin kannattaa varata liput netistä ennakkoon. Itse saimme vain kävellä sisään kun vieressä kiemurteli usean kymmenen metrin pituinen jono:) (Tästä on kyllä aikaa jo pari vuotta)
 
Liittynyt
5.12.2012
Viestit
3
Muuten jos haluaa käydä Madame Tussaudin vahakabinetissa. niin kannattaa varata liput netistä ennakkoon. Itse saimme vain kävellä sisään kun vieressä kiemurteli usean kymmenen metrin pituinen jono:) (Tästä on kyllä aikaa jo pari vuotta)
Olen käynyt siellä useasta viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana. Koskaan en ole ennakkoon lippuja ostanut vaan mennyt n. 45 minuuttia aukioloajan alkamisen jälkeen. Pisimmillään olen joutunut odottamaan viitisen minuuttia, eli tuo aika on ollut ilmeisen hyvä aika mennä.
 
Top Bottom