Lonely Planet - nostaako maininta oppaassa hintoja?

Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Lonely Planetin Eurooppaa käsittelevä opas on minulle kuin Raamattu: Europe on a shoestring on vähintään yhtä paksu ja tuplasti yhtä hyödyllinen. Lonely Planet on reppureissaajille suunnattu matkaoppaita tuottava yritys.

Lonely Planetin ehdoton ansio on se, että se ilmoittaa asiat hintakategorioissaan: missä yöpyy kalliisti, missä halvasti. Mitä ruokaa kannattaa hinta-laatu -suhteessaan syödä, missä ruokailee edullisesti ja tyytyväisenä. Lisäksi kirjat hyödyntävät paikallisia tietäjiä, jolloin oppaista löytää sellaisiakin asioita, jotka perus turistilta jäävät näkemättä. Voin suositella lämmöllä, yhtä hyvää toista opusta en ole vielä löytänyt.

Lonely Planet kattaa valtaosan koko maailmasta, kirjoja on paitsi yksittäisistä valtioista, myös kokonaisista maanosista tai osasta maanosaa (esimerkiksi Etelä-Euroopalle on oma kirjansa).

Haluaisin mielelläni kuulla, onko joku ehkä jopa erimieltä tästä! Tai onko jollakulla kenties parempi matkaopas? Millaisia Lonely Planetin käyttökokemuksia muilla on?
 
Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Pistin saman viestin myös Matkatavarat-kategorian alle, kun se tuntui olevan parempi paikka matkaopas-keskusteluun. Tällä puolella pohtisin ennemmin sitä, onko Lonely Planet oikeasti pienen budjetin matkaajan paras opas? Onko Lonely Planetin suosio itseasiassa aiheuttanut sen, että aiemmin pienet, uniikit ja halvat paikat ovat äkillisen suosion myötä muuttuneet kaikkea muuta kuin uniikeiksi ja halvoiksi?
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Muokkasin näiden kahden viestiketjun otsikot, jotta erottuisivat toisistaan.

aiemmin pienet, uniikit ja halvat paikat ovat äkillisen suosion myötä muuttuneet kaikkea muuta kuin uniikeiksi ja halvoiksi?

Jossain päin matkatessani olen kyllä tätä huomannut - vaikka olisi kuinka uusi LP:n painos, hinnat on joka paikassa kalliimmat kuin kirjassa mainitut. Mutta tämä kyllä vaihtelee paljon kohteen mukaan. Vähemmän suosituissa matkakohteissa ei tunnu LP:n suosituksella olevan mitään vaikutusta hintoihin. Jotkin majoituspaikat eivät edes pysy pystyssä LP:n ilmaisesta mainoksesta huolimatta, olen törmännyt moneen suljettuun oppaassa mainittuun hotelliin.

Usein riittää se, että LP kertoo hintatason ja sen kaupunginosan tms., johon on keskittynyt budjettimajoitusta. Sitten vain kiertelee alueella välittämättä siitä mitä nimenomaisia kohteita LP mainitsee.
 
Top Bottom