Lomalle Egyptiin, poliittinen tilanne??

Liittynyt
21.11.2011
Viestit
1
Sharm El Sheikhiin oli tarkoitus varata viikon matka. Mitä ajattelette poliittisesta tilanteesta? Voiko käydä sama kuin viime vuonna? Mitä jos tilanne muuttuu jo ennen matkaa, maksaako matkavakuutus matkan hinnan tai peruuttaako matkatoimisto? Entäs jos loma loppuu kesken tilanteen pahenemisen vuoksi, korvataanko mitään?

Tarkoitus oli päästä tammi-helmikuussa lämpimään sukeltelemaan ja lomailemaan. Ehdotuksia hieman vastaavista vaihtoehdoista otetaan vastaan myös.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
En ajattele poliittisen tilanteen ajautuvan niin pahaksi mitä se oli alkuvuodesta 2011. Silloin matkatoimistot alkoivat perua matkoja sen jälkeen kun Ulkoministeriö oli suositellut Egyptiin matkustamisen välttämistä.

Käsittääkseni jos matka loppuu kesken, matkanjärjestäjä palauttaa osan maksetusta summasta suorassa suhteessa matkan kestoon. Jos puolessa välissä pois, puolet matkan hinnasta takaisin.

Matkanjärjestäjät korvasivat alkuvuodesta peruttuja Egyptin-matkoja Kanarian-matkoilla. En tiedä onko Kanaria jotenkin Egyptiä vastaava matkakohde vai oliko vain sillä suunnalla nopeasti vapaata kapasiteettia lisätä matkoja.

Vastaavista kohteista Israel on ainakin kovasti samalla suunnalla, mutta se ei ainakaan ole niin halpa maa kuin Egypti.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Helsingin Sanomissa on 2.12.2011 artikkeli tasta aiheesta: Mihin matkustaa, jos Egypti arveluttaa?.

Matkatoimistojen edustajat eivat tunnu loytavan optimaalista korvaajaa Egyptille. Kanarialla ei ole yhtä paljon kulttuuria eikä yhtä hienoja paikkoja snorklaamiseen ja sukeltamiseen kuin Egyptissä. Arabiemiraattien sukellus ei veda vertoja Egyptille. Hyvat sukelluskohteet Thaimaa ja Meksiko ovat kovin kaukana (12 h Thaimaa, 5 h Egypti).
 
Top Bottom