• Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.

Lihottaako matkailu?

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23 Marraskuu 2010
Viestit
1,554
Sijainti
Pirkkala
#1
Tuletko yleensä matkalta entistä paksumpana vai laihempana? Itselläni on ollut taipumusta lihoa matkojen aikana, mutta viimeisimmät pitkät matkat Kaakkois-Aasiaan ja Intiaan laihduttivat viitisen kiloa. Kilot tulivat kyllä Suomessa nopeasti takaisin.

Kaakkois-Aasiassa söin lähinnä kanaa ja riisiä. Kotimaan paheet kebab ja pizza sekä karkit jäivät siellä ruokavaliosta pois.

Intiassa taasen iski paha ripuli kolme kertaa kahden kuukauden aikana. No onhan sekin yksi tapa laihtua.
 
Liittynyt
9 Joulukuu 2010
Viestit
36
#2
Riippuu pitkälti kohteesta ja paikallisesta ruokakulttuurista. Jos ruoka kohdemaassa on kovin rasvaista lisäkiloja tulee helposti lisää. Viime reissulle jäi pari kiloa elopainoa. Tulivat kuitenkin parissa viikossa takaisin Suomeen päästyäni, vaikka syön Suomessakin mielestäni terveellisesti ja urheilen
 
Liittynyt
15 Joulukuu 2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
#3
Yleensä reissussa tulee käveltyä kyllä niin paljon päivisin, että vaikka söisi iltaisin kuin pieni kylä (mitä esimerkiksi Italiassa on vaikea välttää), ei painoa ehdi paljon kertyä. En kyllä ikinä oikein muista tarkkailla, että mitä painan lähtiessä tai palatessa, enkä omista vaakaakaan. Aina on vaatteet kuitenkin päälle mahtuneet. :)

Ripuli/mahatauti on kyllä ikävä tapa laihtua ja menee matkastakin mukavuus, jos joutuu vaan vessanpöntön kanssa juttelemaan päivät pitkät.

Mutta kaikkiaan mun mielestä on reissussa on ihan pöhköä laskea kaloreita ja tuijottaa annoskokoja. Kyllä tilanne aina normalisoituu suuntaan tai toiseen, kunhan kotiin palaa. :)
 
Liittynyt
29 Maaliskuu 2011
Viestit
4
#6
Ei ole tullut kiloja lisää eikä poiskaan ole lähtenyt. Ulkomailla tulee käveltyä huomattavasti enemmän, kuin Suomessa keskimäärin. Varmaan siinä syy miksi ei ole läskiä kertynyt, vaikka syödä mätöstän aamupalallakin leivonnaisia.
 
Liittynyt
12 Toukokuu 2011
Viestit
12
Sijainti
porvoo
#7
minä laihdun aina reissussa... mutta ehkä siksi että liikun enemmän kun tulee käveltyä jne. syön kuitenkin vähintään yhtä paljon tai enempi kuin suomessa kun aina pitää kaikkea paikallista kokeilla - nam.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23 Marraskuu 2010
Viestit
1,554
Sijainti
Pirkkala
#8
Brittiläisessä tutkimuksessa kyseltiin 2000 britin lomaruokailutottumuksia.

60 % vastainneista lihoi lomamatkalla vähintään 2,5 kiloa. 5 % lihoi lomalla jopa 8 kg.

Syiksi lihomiseen arventiin suuremmat annokset, liikunnan puute ja alkoholi.

Pikaruoan mekassa Yhdysvalloissa lihoi eniten, kahden viikon lomamatkalla paino nousi 4 kg. Karibian täysihoitokohteissa lihoi toiseksi eniten. Kolmas oli Ranska, seuraavina Italia, Kreikka, Britannia, Espanja, Portugali.

Lähteet: IL, Daily Mail
 
Liittynyt
14 Syyskuu 2011
Viestit
5
#10
Internet kysely, siinä vasta viisas juttu. Voisi kysellä ihmisiltä juuri tosta että lihottaako matkailu? kyllä ainaki ku mä oon matkustellu nii aina kiloja kertyy. Matkoilla jotenkin tulee vain syötyä niin paljon ja ehkä vähemmän urheiltua?
 
Liittynyt
18 Syyskuu 2012
Viestit
7
Sijainti
Helsinki
#12
Luulen että mulla tulee yleensä pari kiloa lisää lähinnä sen takia että tulee tissuteltua heh :D Mutta riippuu myös kohteesta, jos meen rantalomalle, niin liikunnan määrä on usein aika pieni, jos taas kaupunkilomalle niin tulee liikuttuä ja käveltyä kaupunkia kattellessa. Ja tietty paikallinen ruokakin vaikuttaa.
 
Liittynyt
16 Marraskuu 2013
Viestit
22
Sijainti
Pori
#16
Melkoisella varmuudella muutamia kiloja tulee lisää. Johtunee varmaan siitä että kotioloissa tulee syödyksi suhteellisen terveellisesti kaikenlaisia "rehuja" ja muutenkin tarkkailen syömistäni. Matkoilla ollessaan tulee aika helposti sitten herkuteltua eikä lainkaan tule ajateltua tuleeko siitä sitten lisäpainoa. Matkoilla ollaan lomalla ja nautitaan, kotona alkaa sitten laihiskausi.
 
Liittynyt
2 Helmikuu 2014
Viestit
2
#17
Matkalla tulee lihottua iste 100 % varmuudella, siellä ei kuitenkaan paljon kaloreita mieti. Bonuksena tietenkin sekin, jos on All inclusive -hotellissa, jossa saa syödä niin paljon kuin haluaa :D
 
Liittynyt
16 Marraskuu 2013
Viestit
22
Sijainti
Pori
#18
Kahden viikon Malesian matka takana ja edessä painoa 4 kiloa lisää. Melkoisella varmuudella homejuustoa, olutta ja hyvää ruokaa on sitten loman aikana tullut nautituksi. Aamupalalla kyllä hieman kaikenlaisia leivontaherkkujakin taisi tulla maistetuksi. Vähän kyllä ihmettelin sillä ei tuo ruokailu nyt sentään mitään mässäilyä ollut eikä oluttakaan tynnyrikaupalla tullut kitatuksi.
 
Liittynyt
17 Tammikuu 2014
Viestit
32
Sijainti
Turku
#19
Taitaa mennä aika +-0 meiningillä. Vaikka sitä syö (juo) enemmän, niin vastaavasti sitä liikkuu kävellen selkeästi enemmän kuin kotimaassa.

Joku pari viikon all-inclusive jossain hehtaarin saarella voisi olla aika turmiollinen.