reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
200px-Flag_of_Colombia.svg.png


Sijainti

Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan luoteiskulmassa, 3000 km pitkää rantaviivaa on sekä Tyynenmeren että Karibianmeren puolella. Rajanaapurit ovat Venezuela, Brasilia, Peru, Equador ja Panama. Kolumbian nimi tulee tutkimusmatkailija Kristoffer Kolumbuksesta (Cristoforo Colombo).

Ilmasto

Kolumbia sijaitsee päiväntasaajalla eli siellä on trooppinen ilmasto. Korkeuserot maassa ovat hyvin suuret ja lämpötilaerot sen myötä. Pääkaupunki Bogotassa 2600 metrin korkeudessa päivällä on 20 astetta ja yöllä 10. Alangolla kuten Karibianmeren rannikolla ilmasto on kuuma ja kostea. Kuivakausi ajoittuu joulu-maaliskuulle, myös heinä-elokuu on vähäsateinen.

Väestö

Kolumbia on 46 miljoonalla asukkaallaan Etelä-Amerikan toiseksi väkirikkain maa Brasilian jälkeen. Väestöstä 58 % on mestitsejä (= valkoisen ja intiaanin perimää), valkoisia 20 %, mulatteja 14 %, mustia 4 %, samboja (= musta/intiaani) 3 % ja intiaaneja 1 %. Väestöstä 90 % on katolisia.

Tunnettuja kolumbialaisia ovat Shakira, Juan Pablo Montoya ja Gabriel García Márquez. Kolumbian suosituimmat urheilulajit ovat jalkapallo, baseball ja härkätaistelu.Talous

Kolumbia on vapaa markkinatalous ja sen suurimpiin vientituotteisiin kuuluvat öljy, kivihiili, kahvi ja kulta. Wikipedian mukaan vuonna 2009 Kolumbian arvioitiin tuottavan puolet maailman kokaiinista. Väestöstä 46 % elää köyhyysrajan alapuolella.

Turvallisuus

Vuosikymmien sisällissodan jälkeen Kolumbiaan on nyt turvallista matkustaa LP:n mukaan. Murhat ja kidnappaukset ovat vähentyneet viime vuosina. Osa Kolumbiasta ei ole turvallista huume- ja terroristiryhmittymien vuoksi, tällainen alue on muun muassa Panaman vastainen raja-alue. Tämän vuoksi Kolumbiasta Panamaan joutuu matkustamaan lentämällä tai laivalla.

Parhaillaan Subilla pyörivässä tosi-tv-sarjassa Martina ja Esko - Isku Kolumbiaan korostetaan, mielestäni virheellisesti, että pääkaupunki Bogota on yksi maailman vaarallisimpia kaupunkeja.

Kieli

Kolumbiassa puhutaan espanjaa kuten lähes koko Etelä-Amerikassa. Kolumbiassa puhuttava espanja on Latinalaisen Amerikan puhtaimpia ja helppoa ymmärtää. Kielikouluilla ja yliopistoilla on runsaasti tarjolla espanjan kursseja.

Hintataso

Kolumbia on LP:n mukaan kohtalaisen halpa maa jos ei käytä sisäisiä lentoja, reppumatkailija voi pärjätä maassa 15-25 USD/vrk ja hieman mukavammin matkustava 25-45 USD/vrk.

]

Ylläoleva kuva: Providencian saari, Kolumbia

Linkit

Kolumbia Reissuesan matkablogissa
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Tänään TV2:ssa klo 18.10-19.00 Matkapassi: Lonely Planetin Kolumbia. Tulee näkymään myös Yle Areenassa.

Matkaopaskirjojen tekijät etsivät harvemmin koluttuja reittejä eri puolilta maailmaa. Tänään valokuvaaja Dominic Bonuccelli kiertää Kolumbiaa riskejä uhmaten. Monipuolinen matka päättyy karnevaaleille.
 
Top Bottom