Kerrankos sitä Norjassa, jos toisenkin.

Liittynyt
10.12.2010
Viestit
2
No lapsuudessa jälleen kerran Norjassa reissussa joskus kultaisella 80-luvulla Stavangerissa mentiin ja täysin kielitaidottomina, purkaa sai kioskista ku hoki "Toi toi", Toy tai jotain tuonne päin oli purukumi nimeltään, saatiin suomeenkin joskus vuosia myöhemmin. Kerättiin pareikeista ja ympäriltä pulloja saatiin lähes 600kr oli silloin paljon rahaa toi varsin reilu 10-v jässiköille. Kalastetti Turskia pitkälläsiimalla ja juostiin karkuun miestä ku ei ymärretty mitä se tahtoo, luultiin tekeväme jotain pahaa, myöhemmin kuultiin, että olisi halunnut ostaa meiltä kaloja ja sitten niitä kaupattinkinja raha pistettiin "Toi"hin ja limppariin. Menomatkalla oksentelin ihan kokoajan serpentiineissä, todella paha matkapahoinvointi. Kotimatkalla en oksentanut kertaakaan, vaan mässäsin suurta herkkua naamaan vaaleeta leipää ja suklaalevitettä NJAM, enpä taida tuon jälkeen edes kokeillut tuollaista yhdistelmää, vois tulla oksennus. Mahtaavaa oli myös olla lumisotaa Heinäkuussa. Ja käydä päivittäin uimassa vuoristopurossa(eikä ollut kylmää vettä, eipä.) tämä tällä kertaa..
 
Liittynyt
11.12.2010
Viestit
4
Mun tekis hirveesti mieli lähtee Norjaan kalastaa... Tuttu viettää siel jossain Norjan pohjoisrannikol aikaa ja kalastelee jonku viikon siel joka vuosi... Suunnitelmis lentää johonki suht pohjosee ja sielt matkaa sit rannikolle... Jos vaan sais joskus vietyy tänki suunnitteluastetta pidemmälle :) Onko kellää kokemusta kalastamisesta Norjassa?
 
Liittynyt
10.12.2010
Viestit
3
Lappi - Pohjois-Norja roadtrip olis kyllä hieno toteuttaa joku kesä. Itse kun en kalasta, niin matka menis sitten luultavasti maisemia ja paikallisia kyliä/kaupunkeja/asumisenmuotoja ihmetellessä ja valokuvaillessa.
 
Liittynyt
11.12.2010
Viestit
4
Kyllä Pohjois-Norja tuli koluttua lapsena aika tarkkaan Narvik - Nordkapp väliltä. Hienoja maisemia siellä kyllä on.
 
Liittynyt
14.12.2010
Viestit
2
Norjassa telttareissussa joskus 15 vuotta sitten. Oli todella kiva matkailumaa, maisemat oli mahtavat ja ihmiset mukavia. Nykyään tykkään enemmän patikoinnista, mutta onnistuishan se sielläkin :)
 
Liittynyt
18.12.2010
Viestit
16
Tuli asuttua 8 vuotta Norjassa ja metsästys sekä kalastus tietenkin harrastuksena.Joka vuosi keski-norjaan pariksi kuukaudeksi nyt kun eläkkeellä.Ajettu myös pohjoisen kautta koko pohjois-norja lukuunottamatta pohjoisinta kolkkaa....oli liian kalliit maksut.
 
Liittynyt
22.12.2010
Viestit
3
Kävin menneenä syksynä pikalomalla Vardössa. Hieno paikka! Joku kumma polte tuonne Norjan suuntaan on aina ollut ja tulee varmaan aina olemaankin. Saa nähdä, minne sitä seuraavaksi päätyy.
 

referee

YönKulkijaM
Liittynyt
26.12.2010
Viestit
10
Nordkappissa kahdesti autolla ja kerran konepyörällä on tullut käytyä. Pykeija ja Vardö oli viime elokuun konepyöräilyn pääkohde. Vossin seudulla myös konepyörällä viikon reissu pari vuotta takaperin, tuonne
eteläiseen Norjaan tarttee kyllä ajan kanssa mennä uudelleen ja uudelleen....
 
Liittynyt
27.12.2010
Viestit
2
Tuli käytyä ~10 vuotta sitten isipapan kyydissä moottoripyörällä norjan vuoristoilla, oli melkoinen reissu! Eniten pienehkönä miehenä kummastutti bensan hintojen muuttuminen kalliimmaksi ja kalliimmaksi liikkuessa läpi Ruotsin, ja Norjan puolella merelle asti :D Mutta maisemat olivat kyllä ikimuistoiset, ja "kuukävely" moottoripyöräpuvussa yli kilometrin korkeudella.
 
Liittynyt
7.1.2011
Viestit
3
Norjassa tuli itellä asuttua muutama kuukausi töiden puolesta. Tromssasta n.100km pohjoiseen ihan ulkosaaristoon vei tie silloin. Ja sinne sitä joskus pitää vielä lähteä käymään kunhan saa aikaiseksi. Vannöya oli saaren nimi ja elanto tuli kalastuksesta/kalatehtaista käytännössä 90%:lla saaren asukeista. Kilpisjärvi-Tromssa väli on maisemien kannalta vallan makea :)
 
Liittynyt
7.1.2011
Viestit
2
Pohjois-Norjassa on tullut käytyä nuoresta iästä huolimatta jo viisi kertaa ja aina riittää uutta nähtävää. Yleensä vaunun kanssa on reissattu, n. viikko-kuukausi on viihdytty. On kierrelty Lofootit pari kertaa, Hinnoya-Andoya, Tromso, Trondheim ja tietenkin Saaristotie, Trollstigen ja Geiranger. Aikaa kun varaa koko matkaan riittävästi, että kerkii olemaan myös "perillä" ja katselemaan paikkoja rauhassa. Nykyään tiemaksutkin ovat vähentyneet ja esim. Lofooteille on uusi maksuton E10 niin on todella vaivaton paikka käydä. Suosittelen Pohjois-Norjaa muillekin, sopii hyvin juuri automatkailuun. Eiköhän sinne itsekin tule suunnattua vielä joku kerta..
 
Liittynyt
16.1.2011
Viestit
2
Jo viitenä peräkkäisenä kesänä ollaan käyty auto- ja moottoripyörä reissuilla pohjois-Norjassa.
Kyllä se näyttää totta olevan kun sanotaan että se Lapin hulluus iskee :)
Viime kesänä pääkohteena oli Lofootit. Voin suositella kohdetta kaikille. Viikinkimuseo on käymisen arvoinen paikka.

Nordkapp on matkailuautolla kallis paikka käydä.Moottoripyörää suosittelen sinne.
 
Liittynyt
20.1.2011
Viestit
3
Pohjois-Norja on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Muutama vuosi sitten reissattiin siellä autolla idästä länteen, eli mentiin Itä-Lapista rajan yli Norjaan, käytiin kääntymässä aivan Norjan-Venäjän rajalla ja sieltä Jäämeren/Barentsinmeren rantaa vastapäivään niin kauan kuin tietä riitti, eli Vardø:hön asti. Tie siis päättyy Vardøn saarelle ja jos ei halua kääntyä takaisin, niin eteenpäin pääsee vain laivalla.

Vardøn suunnalla, parin kymmenen kilometrin ajomatkan päässä, on pieni kalastajakylä nimeltä Hamningberg, joka on niin korvessa ja kaukanan sivistyksestä että ei mitään rajaa. Jos aikaa riittää, niin suosittelen käymään. Kylässä itsessään ei ole paljoa nähtävää, mutta tie ja maisemat on hienoja. Tie sinne on pitkä, todella kapea ja mutkainen, mutta muuten hyvässä kunnossa.

Vardøssä ajettiin auto Hurtigrutenin laivaan ja seilattiin lähelle Nordkappia, eli Honningsvågiin. Nordkappin kärkeen ajettiin kuudelta aamulla, jolloin lippukioskit oli vielä kiinni, joten päästiin edullisesti. Samoin Nordkappin tunnelin käyttömaksu täytyi maksaa vain pois tullessa, koska oltiin tultu laivalla tunnelin toiselle puolelle.
 
Top Bottom