reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
MG_4627.jpg


Pyörällä maailman ympäri kertoo Jukka Salmisen maailmanympärimatkasta polkupyörällä, matka alkoi v. 2005 ja jatkuu edelleen. Reitti on edennyt Australiasta Saksaan ja Egyptistä Malawiin ja suunnitelman on jatkaa Etelä-Amerikasta Pohjois-Amerikkan. 200-700 e näyttää olleen kuukausikulut tähän asti, aika hyvin sanoisin. Pyöräilypäivinä keskimatka on ollut 88 km. Haastavinta on ollut Afrikassa tulleet selkävaivat ja univaikeudet, hienointa tytöt.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Afrikka jäi taakse ja Jukka on nyt lähtökuopissa USA:n itärannikolla, edessä 5000 km pyöräily länsirannikolle.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Juttua USA:n osalta on tullut vähän, mutta taitaa olla kohta 3000 km takana Yhdysvaltain maaperällä, sijainti nyt Denver. Jukan blogissa on myös hyvin linkkejä muihin maailmanympäripyöräilysivuihin.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Jukka Salmisen Pyörällä maailman ympäri -blogissa ilmestyi tänään viimeinen kirjoitus.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Polkupyörällä maailman ympäri -kirja on ilmestynyt ja se on suositeltavaa tilata Jukan omilta sivuillta - silloin hänelle itselleen jää moninkertainen osuus verrattuna kirjakaupasta ostettuun.

Nuoren miehen päähänpistosta alkanut uskomaton pyörämatka kuljetti Jukka Salmisen viiden maanosan halki. Mitä erilaisimmilla teillä poljetut 61 000 kilometriä veivät Salmisen mm. Indonesian tulivuorille, Australian aavikolle, Kambodžan viidakkoon, Himalajan vuoristoon, Intian ruuhkaisille kaduille, Maasaimaan savannille ja Kalliovuorten korkeuksiin. Uupumaton pyöräilijä kohtasi matkallaan sadetta ja aurinkoa, hymyjä ja kivitystä, kipua ja keveyttä ja tiestä kotiin tuli hänen kotinsa.

Jukka Salminen lähti matkaan koulunpenkiltä, vain kesätyörahat taskussaan. Maailmanympärimatka oli parikymppisen Salmisen ensimmäinen ulkomaanmatka omin päin. Kuuden vuoden seikkailusta syntynyt upeasti kuvitettu matkakirja on myös elämänmakuinen ja ajatuksia herättävä kasvutarina.

Jukka Salminen (s. 1982) päätti pitää välivuoden maantieteen opinnoista pitkään jatkuneen unettomuuden vuoksi. Suunniteltu Kaakkois-Aasian matka vaihtui vain hieman ennen lähtöä kuuden vuoden pyörämatkaksi maailman ympäri.


Jukka Salminen on jälleen valtavan pitkällä pyörämatkalla, nyt Etelä-Amerikassa: kartta suunnitellusta reitistä.

Aloitan syyskuun 2013 alussa polkupyöräretken Etelä-Amerikan halki. Karttaan olen piirtänyt karkeat ajatukseni matkan mahdollisesta kulusta. Aloitan Bogotan pääkaupungista Kolumbiasta. Kolumbiasta keulani suunnannee etelään kohti mantereen eteläkärkeä, kenties niin pitkälle kun maata riittää. Matkallani kokisin siten hetkiä Kolumbiassa, Equadorissa, Perussa, Boliviassa, Argentinassa ja Chilessä. Ja voi mahdoton, eikä siinä vielä kaikki – ajatukseni ovat kuljettamassa minua kesken kaiken vielä mantereen poikki Brasiliaankin – sitä ajatusta en kuitenkaan uskalla pitää karttaan piirrettynä. Tuollainen arviolta 15 000-20 000 kilometrin taival saattaisi kulkea polkemalla noin 1.5 vuodessa, jolloin vuodenajatkin loksahtaivat kivasti mukavuusalueelleni. Sillä tavalla verkkaisesti kiiruhtaessa voisi herkistelylle sekä levollekin jäädä tilaa tapahtua.

Kolumbia (21.9.2013)
Jukka viettää alukisi 10 päivää Bogotassa ja kokee matkan ensimmäisen romanssin.

Kolumbia - Boyaca (9.10.2013)

Kolumbia 3 (3.12.2013)
Upeaa vuoristoa, ruokamyrkytys 4000 metrissä.http://jukkasalminen.com/kuvia/
http://www.flickr.com/photos/salminen/sets/

Upeita kuvia, ammattilaistasoa.
 
Viimeksi muokattu:
Top Bottom