Internetin käyttö puhelimella Euroopassa

Liittynyt
4.1.2011
Viestit
6
Minkälaiset mahdollisuudet on käyttää nettiä puhelimella euroopassa?
Hotelleissa on varmaankin osittain WLAN käytössä, mutta kuinka yleistä se on ja onko siinä erikoismaksuja?
 
Liittynyt
10.1.2011
Viestit
3
Sijainti
Rauma
Moi !

Mulla ainakin kaikissa varaamissani (bookingin kautta) hotelleissa on ilmoitettu, onko wlan yhteys ilmainen vai maksullinen. Ilmaseenkin wlan yhteyteen on tarvinnut hakea vuorokauden voimassa oleva koodi, jolla netin on saanut auki. Suomessa tuo ei tosin taida olla yleinen käytäntö ?

Avoimia verkkoja tuurilla löytyy kaupungeista, jolloin surffaminen tietty onnistuu. Jos verkkoja ei löydy, niin datasiirtomaksut EU alueella ei kaiketi paljon poikkea Suomen vastaavista (1,5e / Mega) joten sähköpostit voi tarkistaa ilman wlaniakin.
 
Liittynyt
4.1.2011
Viestit
6
Jeps, kiitos! Ajattelinkin, että hotelleissa toimisi tuollainen systeemi.
Pitää tarkistaa varmaankin operaattorilta että mitä veloittavat ulkomailla netin käytöstä, jos ei sitten löydä kaupungilta avonaisia wlaneja. :)
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
datasiirtomaksut EU alueella ei kaiketi paljon poikkea Suomen vastaavista (1,5e / Mega) joten sähköpostit voi tarkistaa ilman wlaniakin

DNA:n tiedonsiirto ulkomailla -hinnaston mukaan yleisin datasiirron veloitus Euroopassa on 2,95 e/Mt, tuo hinta on voimassa DNA:n suositusoperaattoreilla. Joitakin poikkeuksia löytyy, esim. Bosnia ja Hertsegovina, Makedonia, Turkki ja Venäjä, joissa hinta on 11,08 e/Mt.

Soneralla tyypillinen datasiirron hinta Euroopassa on 0,121 e/50 kt eli 2,42 e/Mt.

Saunalahden roaming-hinnasto kertoo esim. Saksan kohdalla, että tiedonsiirron hinta on 3,02 e/Mt ja minimiveloitus/veloitusväli 250 kt, ennen 1.7.2010 tehdyissä sopimuksissa tiedonsiirron hinta on 1,51 e/Mt.

Pay as You Go Sim with Data Wiki kertoo maittain paikallisten prepaid-liittymien tiedonsiirtohinnat.

Ilmaisia ja maksullisia wlan-verkkoja voi etsiä JiWire Wi-Fi Finderilla.
 
Liittynyt
20.1.2011
Viestit
4
Paras tapa taitaa olla hankkia paikallinen prepaid -liittymä. Tulee paljon halvemmaksi kuin nuolla roaming maksujen ryöstöhinnoilla.
 
Top Bottom