Iki-ihana Irlanti

Liittynyt
15.12.2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
Ystävättäreni on Irlannin Corkissa au-pairina ja yrittää tällä hetkellä epätoivoisesti päästä jouluksi kotiin, kun eivät tahdo nuo lentokentät oikein olla yhteistyössä luonnon kanssa juuri nyt. No yhtä kaikki hän on viihtynyt Irlannin saarella erinomaisen hyvin.

Itse vierailin viime keväänä Dublinissa ja olihan se kyllä melkoinen kaupunki. Ensisilmäykseltään ihan samanlainen kuin kaikki muutkin suuret kaupungit: harmaa ja meluisa. Tietenkin ennakko-odotukset olivat ihan älyttömät, kun päässä pyöri vain leprechaunsit ja pienet oranssi-viher-valkoiset mökkeröiset. Onneksi myös tähän puoleen pääsee Dublinissakin käsiksi, kun lähtee Temple Barin alueelle. Sieltä löytyvät ne matkaoppaiden pienistä kuvista tutut pubit, joissa viulut soivat ja tuopit lentelevät.

Irlanti on kuitenkin aksentteineen ja punatukkaisine ihmisineen ollut aina minulle himottu matkakohde. Ja ehkä ensi kerralla olisi kiva nähdä muutakin kuin pääkaupungin hulinaa. Ottaisin erittäin mielelläni suosituksia vastaan. Missä päin Irlantia olet käynyt ja millaista siellä oli? Ja menisitkö uudestaan?
 
Top Bottom