USA Havaiji

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia


Havaijin kahdeksan pääsaarta ovat järjestyksessä kaakosta luoteeseen Havaiji (Big Island), Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai ja Niihau. Matkailu on Havaijin tärkein elinkeino, turisteja käy vuodessa seitsemän miljoonaa.

Oahulla sijaitsevat pääkaupunki Honolulu ja sotilastukikohta Pearl Harbor. 80 % Havaijin 1,3 miljoonasta asukkaasta asuu Oahulla. Oahu on myös lomakohteena merkittävin, toisena tulee Maui. Kauain saarella (kuva yllä, kuvaa klikkaamalla iso versio) on kuvattu mm. Jurassic Park -elokuvat. Lostia kuvattiin enimmäkseen Oahulla.

Hawaii_Map.jpg


Havaijin tunnetuin matkailukohde ja samalla yksi maailman tunnetuimmista rannoista on Waikiki, joka sijaitsee Oahun etelärannikolla.

Waikiki Beach on paitsi hyvä uimaranta, myös hyvä paikka opetella surffaamaan. Mereneläviä ja koralleja voi ihailla sukellusveneestä ja purjeveneitä voi vuokrata.

Waikiki on täynnä loistohotelleja, mutta löytyy sieltä pari hostelliakin. Polynesian Hostel Beach Clubissa sänkypaikan voi saada 16 eurosta ylöspäin.

Havaijin ilmasto on miellyttävän lämmin ympäri vuoden. Honolulussa heinäkuun keskilämpötila on 28 astetta ja helmikuun 23 astetta. Joka saarella eteläosa on aurinkoista hiekkarantaa ja pohjoisosa sademetsiä, vesiputouksia ja valtavia aaltoja. Kesä ja syksy ovat kuivimmat, talvi kosteampi.

Havaijin saaret ovat tuliperäisiä ja vuorille kannattaa tehdä retkiä. Hawaii Volcanoes National Park sijaitsee Big Islandilla ja Haleakala National Park Mauilla.Havaijin väestössä lukuisat eri kansallisuudet Polynesiasta, Aasiasta, Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta ovat sekoittuneet voimakkaasti keskenään. Puhdasverisiä havaijilaisia ei juuri enää ole. Havaijilta on matkaa 3800 km Kaliforniaan ja 6100 km Japaniin. Havaiji on USA:n osavaltio vuodesta 1959 lähtien. Ylläolevassa kuvassa havaijilainen näyttelijä.

Linkit:
Havaiji – Wikipedia
Hawaii - Wikipedia, the free encyclopedia
Hawaii travel guide - Wikitravel
Hawaii, USA - Lonely Planet
Hula - Wikipedia, the free encyclopedia
TRAILBLAZER HAWAII

Jos ja kun teen joskus
maailmanympärimatkan, Havaiji on ehdottomasti yksi välietapeista. Viestiketjussa Halpalennoilla maailman ympäri lensin Havaijin kautta maailman ympäri alle 1300 eurolla.

Onko Havaiji amerikkalaisten Kanariansaaret?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.2.2011
Viestit
10
Mun mielestä on rumaa verrata Havaijia Kanariansaariin :DD Havaiji on ollu aina mun haavepaikka nro2. Ja että minua vielä ärsyttäisi enemmän, kaverini perheensä kanssa saapui juuri kotosuomeen lauantaina kahden viikon reissusta ja heidän kohteensa oli honolulu. Viikonloppuna pääsen kuulemaan hänen matkakertomuksiaan. Kuulemma oli halvempi vaihtoehto lähteä sinne, kuin se että he olisivat lähteny thaimaaseen pakettimatkalla.. Taitaa länteen siis olla halvempi matkustaa kuin itään :)) Me like! :)
 
Liittynyt
27.2.2011
Viestit
10
Jotenkin kestäisin paremmin ne jenkki turistit kuin kanarian saarilla pörräävät suomalaiset, ruotsalaiset ja britit :)) Vaikkakin voisin lähtee kanarian saarillekin tältä seisomalta... Sen verran rakastan aurinkoa, että sama se minkä hotellin allasalueella siitä nauttii ;)

Hawaijis on vaan sitä jotain, ehkä tulen pettymään kun sinne joskus pääsen ja totean että siellä on kaikki liian suurta amerikan tapaan ja palaan takaisin kanarialle, kreikan saaristoille tai maltalle <3
 
Liittynyt
14.9.2011
Viestit
5
Voin kyllä kokemuksesta sanoa että Havaiji on ihan mieletön paikka! Olin siis huhtikuussa Havaijilla perheen kanssa ja kivaa oli! Mentiin mm surffaus tunneille, snorklattiin ja käytiin Pearl Harbor:ssa. Suosittelen todellakin matkaa Havaijille. Ruuat on tosi hyviä ja aurinkoa ja lämpöä riittää!! :) Oltiin tuolla Oahussa, waikiki beachilla. Kierrettiin saarta bussilla ja otettiin tietysti paljon kuvia ja viedoita. Valaita ja delfiineitä näky myös!
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Helsinki - Honolulu meno-paluu vain 819 e KLM:llä, myyntiaika: 19/01-09/02/2012, matkustusaika: 19/01-15/06/2012
 
Top Bottom