Englanti,Yorkshiren kierros

Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Tuli pidettyä talviloma hieman tavallista myöhemmin,niin olisi vähemmän talviset kelit saarivaltiossa.
16.04 aamulennolla lennettiin sinivalkoisin siivin Hki-Manchester väli,sieltä oli varattu vuokra-auto koko reissun ajaksi.
Hyundait oli vuokraamosta päässeet loppumaan niin jouduimme tyytymään Peudeot 3008:iin,aika uusi oli kun mittarissa vain 6000 mailia.Diesel ja automaatti-edellinen kerta opetti että manuaalia kannattaa tässä maassa turistin välttää..
No siitä kentältä lähdettiin heti kohti Scarboroughia ajamaan.Tuossa kohdin jo tuntuu hieman korvissa.Ihan kiva pieni rannikkokaupunki.Täällä ei oltu kuin yksi yö,sitten keula kohti Whitbyä.
Whitbyssä oli majapaikka varattu keskeiseltä paikalta vanhassa kaupungissa,luostarikukkulan juurelta.Oikein mukava pieni mutta vilkas rannikkokaupunki,täällä oltiin pari yötä.Sitten keula kohti Goathlandia.Vanhassa kivitalossa viihtyisät huoneet.Näkymää hotellihuoneen ikkunasta.Alakerran pubi.Lähikylä Beck Holessa on kuulemma Englannin pienin pubi,tuli siinä käytyä oluet juomassa.Myös nummilla tuli vaellettua.

Tuo Fylingdales olisi kiinnostanut tarkistaa lähemmin (RAF Fylingdales - Wikipedia, the free encyclopedia ),mutta olisi voinut tulla turhan pitkä reissu,senverran tarkoin vartioitu paikka on.Ja maisemaa kylältä.Paikallisen monialayrittäjän maatila.Pari yötä oltiin ja sitten matka jatkui kohti Middlesbroughia.Matkalla pysähdyttiin ihmettelemään outoa laituria Saltburn-by-the-sea:ssa.Middlesbrough oli virhe,Englannin mittakaavassa uusi teollisuuskaupunki.Ei siellä mitään tee,yksi yö oltiin kun oli varattu ja maksettu,hyvissä ajoin lähdettiin ajamaan pois aamulla.
Seuraavaksi yöksi ei ollut mitään varausta mistään,lähdin vain ajamaan North York Moorsin toista laitaa kuin tullessa.
Löytyi sitten nummen laidalta pieni ja viehkeä kylä laaksosta,Hutton-Le-Hole.Sieltä majatalosta huone 75 punnalla yöksi ja tutkimaan lähitienoota.
Nummen yli naapuripitäjään,Rosedaleen,ajo oli hieno kokemus,mailitolkulla tie kulkee kanervanummilla.Sitten taas lähinaapuri,Lastingham,oli patikointimatkan päässä.Siellä oli hyvä käydä oluella kunnon vanhan ajan pubissa.
Paluumatkalla tuommoiset lähti seuraamaan tovin ajaksi meitä.Hutton-Le-Holessa ilta meni mukavasti syödessä ja juodessa kylän ainoassa pubissa.
Aamulla suuntana York,sieltä oli varattu huone keskustasta White Horse nimisen pubin yläkerrasta.

York on mukava ja siisti pikkukaupunki.

Yksi yö,ja sitten pitikin jo lähteä Manchesteriin palauttamaan auto.Jätettiin se lentokentälle ja junalla keskustaan,siellä etukäteen varattu huone Back Piccadilly kadulla ihan keskustassa.
Karmea läävä ja ankea kaupunki.Vähän huono yhtälö kun pitäisi vetää pää täyteen että saisi nukuttua sellaisessa paikassa,aamulento taas vähän aiheuttaa estoja moiselle.
Lauantai iltana 24.04 oltiin sitten kotona.
Ihan hyvä reissu.Mutta jos tuonnepäin vielä tulee lähdettyä niin enemmän nummille ja kaupungeissa niin vähän kuin mahdollista.
 
Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Koska vaihdekeppi on väärällä puolella ja vasemmalla kädellä vaihtamiseen ei ehdi tottua?

Joo,viime reissulla kaksi ensimmäistä päivää vaihtamishetkellä oikea käsi kävi aina penkin ja oven välissä..lisäksi 6-vaihteinen manuaali on vaikeahko hallita vasurilla (meidän taloudessa kaikki autot automaatteja).
Ja liikenteen seuraaminen,risteykset,liikenneympyrät etenkin,vaatii huomiota tavallista enemmän "nurinpäin",niin automaatin kanssa jää siihen enemmän aikaa.
 
Top Bottom