Auton osto Euroopasta? Tänne vinkkejä!

Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Eräänlaista matkailua ne autonosto reissutkin ovat :) Itse olen lähdössä kesällä tapaamaan tuttuja Frankfurttiin ja ostamaan mahdollisesti tulkin avustuksella uutta menopeliä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostettaessa? Auton kuljetus Suomeen ja toiminta Suomen päässä? Tänne vinkkejä kaikilta joilta kokemusta löytyy!
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1572
Sijainti
Nokia
Minulla ei ole kokemusta auton ostamisesta Euroopasta, mutta kerran suunnittelin auton hakemista Saksasta ja etsin tietoa asiasta. Löysin sivun Auton osto Saksasta, joka on yksityiskohtainen opas autonhakuun: vakuutuksen otto, kilpisepällä käynti ja auton rekisteröinti, paperisota Suomeen saavuttaessa, maahantuonnista aiheutuvat kustannukset.
 
Liittynyt
17.1.2011
Viestit
13
ostamaan mahdollisesti tulkin avustuksella uutta menopeliä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostettaessa?

Et tarvitse tulkkia, jos englanti sujuu. Liikkeissä kaupan olevat autot ovat vakuutuksettomia ja rekisteröimättömiä. Jos autokauppiaan sivubisnes on viereinen kebab-ravintola, saattaa koeajon järjestäminen tästä syystä olla "vaikeaa". Hintataso yksityiseltä ostaessa on halvempi, mutta vastaavasti kuluttajasuoja enempikin teoreettisella tasolla. Tätä tasapainottaa se, että saksalaiset ovat erittäin rehellisiä.

Auton tuominen ei välttämättä säästä rahaa, meille vähän erikoisemman ja varustellumman auton voi toki meikäläisen peruspirssin hinnalla saada.

http://www.autoscout24.de/ sieltä löytyy englanniksikin. Hakukoneeseen hakusana Gebrauchtwagen ja johan löytyy lisää...
 
Liittynyt
9.12.2010
Viestit
36
Kiitos jo näistä! Ilmaisin itseni ehkä hieman epäselvästi, mutta tässä tilanteessa tarkoitin tulkilla saksaa äidinkielenään puhuvaa ystävääni :)
 
Liittynyt
20.1.2011
Viestit
11
Itse en ole vastaavanlaista matkailua harrastanut, mutta eräs kaverini - saksalainen - käväisi hakemassa Saksasta muutaman auton takavuosina. Kertoi että tinkiminen kuuluu oleellisena autokauppaan Saksassa. Ja kun tarkoitus on saada auto halvemmalla niin neuvo on varsin hyvä ;-)
 
Liittynyt
17.1.2011
Viestit
13
Itse en ole vastaavanlaista matkailua harrastanut, mutta eräs kaverini - saksalainen - käväisi hakemassa Saksasta muutaman auton takavuosina. Kertoi että tinkiminen kuuluu oleellisena autokauppaan Saksassa. Ja kun tarkoitus on saada auto halvemmalla niin neuvo on varsin hyvä ;-)

Erittäin hyvä ja aiheellinen huomautus!

Saksa on pikkuostoksissa Festpreis-maa, mutta "isommissa ostoksissa" haetaan oikeaa hintaa ja se tapahtuu kokemuksieni mukaan hillityn sivistyneesti. Ei kannata lähteä sättimään kauppatavaraa, kuten Välimeren eteläpuolella tehdään. Esim. jo laskettelusukset ovat "isompi ostos". Oikea hinta voi olla 15% pyydetty halvempi. Netti-ilmoituksissa autojen Festpreis on fiktiivinen hinta, joka tarkoittaa sitä, että sposti- ja puhelintarjouksia ei huomioida, mutta paikan päälle voi ja kannattaa mennä tinkimään. Käteisen rahan näkeminen tekee ihmisen ahneeksi, joten kannattaa heilutella euroja kauppiaan nenän alla: minulla on näin paljon, tuleeko kaupat? Usein tulee. Isoissa liikkeissä usein toinen henkilö neuvottelee ja toinen hyväksyy kaupat, tällä yritetään välttää tätä ahneusefektiä. Kannattaa siis neuvotella todellisen päättäjän kanssa.

En ole viime aikoina tarkkaan seurannut, mutta periaatteessa pohjoisessa ja itärajalla hintataso on korkeampi, koska näiltä alueilta käytettyjä autoja ostetaan paljon ulkomaille (suomalaiset, baltit, tsekit, unkarilaiset). Joskus hintataso oli paras Baden-Würtembergissä, mutta siirtomatkaa vastaavasti paljon, Sachsen-Anhalt - Thüringen - Baijerin pohjoisosat voivat myös toimia. Siirtokilvillä ja -vakuutuksella saa ajella 30 päivää ja Saksan eteläosa on kivaa matkailualuetta ja saa kunnon koeajon.

Hollannin rajan vastaisella alueella esiintyy huijausyrityksiä: auto on saksassa, mutta Hollannin rekisterissä, myyjä on muuttamassa, bla bla bla. Jos hinta on liian hyvä ollakseen totta, se ei ole totta. Huvikseni kerran hieroin kauppaa tällaisesta autosta ja kun ehdotin kohtaamispaikaksi Interpolin osoitetta Pariisissa, ei tullutkaan kauppoja. Ennakkomaksua olisi tietysti ensin pitänyt saada...
 
Top Bottom