Autolla Kroatiaan.

Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Tuossa elokuun puolivälin paikkeilla sattui pari viikkoa lomaa emännän kanssa yhtäaikaa ja oltiin suunniteltu pientä euroopan automatkaa.
Pääkohteena Kroatian Split.
Ensimmäinen vaihe on hankkia itsensä Saksaan järkevällä hinnalla,Finnlines kun ei aja enää Puolan kautta ja suorilla Saksan matkoilla kun ei ole järjen kanssa tekemistä.
Homma lähti silleen että 10.08.2014 kello 17 lähtevällä Tallink-Siljan laivalla tukholmaan.
Kun on sen yhtiön kultainen kortti ja pisteitä jonkin verran,jäi 2h.+auto maksamaan 59 euroa.

Seuraavana aamuna kello 10 Tukholmassa ja melkoisen nopeasti keula kohti etelää ja Trelleborgia,ja siellä oltiinkin jo kello 16,matkaa tuli Ruotsissa 652 km.
Oltiin varattu ennakkoon liput M/S Sassnitz laivaan Trelleborg Sassnitz välille,55 euroa.Ja kello 22.45 oltiin Saksassa Rugenin saarella.Kun polttoaineet ja laivaliput lasketaan,alle 150 eurolla päästiin Saksaan.
Siitä vielä viitisenkymmentä kilometriä Stralsundiin josta ennakkoon varattu yksi yö vanhanajan majatalosta.
Aamulla 8.40 tien päälle.Tuo itärajan pinnassa kulkeva motari kohti Berliiniä on omia suosikkeja Saksassa jostain syystä.
Berliinissä ei nyt käyty vaan jatkettiin kohti Dresdeniä,josta kaarrettiin Tsekin suuntaan.
Tsekissä vähän arpomista kun tiet melko uusia rajan lähellä ja tomtom vuosimallia 2009 (mitä niitä päivittämään..)
Ensimmäisellä huoltamolla vähän välipalaa ja vinjetti tuulilasiin.
Prahassa oltiin kello 16 aikoihin ja trippimittarissa 1601 km.

Täällä välilaskua kahden yön verran ennalta varatussa Charles Bridge Palacessa,sijainti mainio.

Täällä tuli oltua 2004 viikko,niin nyt ei tarvetta kiertää pakollisia nähtävyyksiä.Tuli vain hengailtua kaupungilla ja syötyä/juotua hyvin.

Pysäköinti aika kallista,maan alla keskustassa pari vuorokautta liki 60 e.

Sitten ei ollut pariksi päiväksi mitään,varattiin hotels.comin kautta hotelli Budapestin keskustasta.
Torstaina aamulla vähän ennen ysiä lähdettiin Prahasta huonokuntoisia Tsekki-teitä kohti itää...Budapestiin melkoinen ruuhka sisääntuloväylillä,viimeinen 10 km.kesti 45 min.
Keskustaan päästiin,auto parkkihalliin-vai pitäisikö sanoa parkkihotelliin;pieni halli pohjapinta-alalta josta hissillä autot nostettiin kerroksiin,olikohan niitä 12.Edullinenkin oli,jotain 15 euroa/vuorokausi.

Hotellilla tuli dejavuu-ilmiö,olinkin ollut vuonna 2000 Kymppimatkojen matkalla tässä hotellissa johon nyt satuttiin keskeisen sijainnin ja edullisen hinnan takia tulemaan,kuutisenkymppiä aamupalan kanssa yö.

Illalla käytiin syömässä Argentiinalaisravintola Las Pampas Steakhouse,erityisen hyvää oli.

Meni kaupungilla kierrellessä senverran myöhään,että matka jatkui etelää kohti vasta kello 10.30.
No siitä ei kestänyt kuin pari tuntia Kroatian rajalle.
Tämän päivän kohteena Plitvicka jezera,sieltä löytyi kiva majatalo vuorelta ihan luonnonpuiston läheltä.On kyllä uskomattoman hieno paikka,käytiin perjantai iltapäivänä/lauantai aamupäivänä ihmettelemässä.Muutama kuva.Ja siinä ollaan majatalon pihalla lähtövalmiina lähikylään syömään perjantai iltana.Juttu jatkunee myöhemmin..
 
Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Lauantaina matka jatkui taas etelää kohti puolenpäivän aikaan.Siirtymä ei tälle päivää ollut pitkä,vain noin 240 km.mutta moottoritie oli onnettomuuden takia tunnin poikki joten Splitissä oltiin siinä kello 16.
Täällä ennalta varattu huone ihan keskustasta 150 euroa kolmelta yöltä.Pieni mutta siisti ja ilmastoitu.Splitin keskusta on melko pieni eli kävellen pääsee hyvin useaan paikkaan.Maanantaina käytiin Hvarin saarella,tunnin laivamatka suuntaansa.


Tiistai aamuna piti alkaa palailemaan takaisinpäin,lähdettiin ajoissa kun tähän aikaan vuodesta pahoja ruuhkia.
Kroatiassa melko uusia moottoriteitä mutta jostain syystä ovat laittaneet tietullit ja maksupisteet niille tuulilasiin liimattavan tarran sijaan.
Kun turisteja liikkuu täällä Adrianmeren rannikolla elokuussa toodella paljon,maksupisteille on ruuhkaa.Radiossa kerrotaan jonotietoja niille,pisin kuulemani oli 6 kilometriä (ja se siis kolmea kaistaa!).
Niin lähdettiin matkaan jo 6.20 aamulla ja hyvin sujui.

Kroatiassa sivuteillä näkee paikoin että sodasta ei niin kauaa ole.Entisillä pelloilla hautaismaita joissa vain verkkoaita ympärillä,osuman saaneita rakennuksia joille ei ole tehty mitään sittemmin.

Ai niin,meinasi unohtua.Splitissä on huonosti pysäköintitilaa eikä parkkihalleistakaan havaintoa.Meillä seisoi auto tuollaisella sisäpihalla lauantai-tiistai eikä ketään haitannut Suomen kilvissä oleva kulkuneuvo.Mutta matka sujui hyvin,Zagrebin kohdalla oleva maksupiste näytti mennessä ruuhkaiselta,se ohitettiin jo ennen kymmentä,410km.matkaa sille aamulle jo taitettu.
10.25 Slovenian rajalla ja kun siinä ei heti tullut ostettua vinjettiä,ajattelin jos jättäisi väliin tämän kerran kun Itävalta siinä ihan lähellä.
Virhehän se oli niin kuin takaraivossa vähän uumoilinkin...Itävallan raja jo näkyi kun Slovenian miliisit olivat kiikaroimassa tuulilaseja.Parikymmentä minuuttia ylimääräistä taukoa ja 150 euroa sakkoa.

Itävallan puolelle kun päästiin mentiin Shellille kahville kun siellä on free wifi.Varattiin seuraavaksi yöksi Ibis hotellista huone Bratislavasta.

Nyt saunaan puita ja jatkuu myöhemmin..
 
Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Bratislavassa oltiin siinä 15.30 aikoihin,830 km. ajettu aamusta kun Splitistä lähdettiin.Itävallassa tuli vaihteeksi istuttua kartanlukijan paikalla,ei aina jaksa ajaa.
Täällä ei kannata jäädä vanhaan kaupunkiin notkumaan,sinne vaan missä paikallisetkin käy.Harvemmin näkee missään euroa valuuttana käyttävässä maassa näin matalia hintoja,olut 0,70 €,iso euron,drinkit 1,50 € alkaen..Keskiviikkona aamupäivällä matka jatkui kohti Krakovaa,semmoinen 460 km.siivu kun Tsekin kautta ajettiin Puolaan.

Puolassa tiet on parantunut paljon EU;n myötä.Joskus tuossa 2006-2008 tehtiin useempi autoreissu jotka jollain tavalla sijoittuivat Puolaan kunnes 2008 loppukesällä Puola laitettiin boikottiin jota kesti nelisen vuotta.Krakovassa majoitus ihan vanhan kaupungin keskustassa torin laidalla,nyt ei maksettu mitään kun hotels.comilla olikohan joka 10.s yö veloituksetta.
Vähän sateinen keli joten kuviakaan ei tullut otettua,syömässä/juomassa keskustan alueella.
Ihan kiva mutta ei muuta,täällä tuli silloin 2008 oltua kolme yötä.
Totuus meinasi unohtua ja lähdettiin kohti Suwalkia vähän turhan myöhään,vasta kello 11.15.
Ei se EU ole joka paikkaan ehtinyt teitä tekemään.Krakova Varsova välin alkumatka hieman hidasta.
Eli tätähän se ajaminen Puolassa parhaimmillaan on.Varsovan läpiajo sitten sujui melko hyvin,kunnes oltiin jo paremmalla puolella eli Bialystokiin menevällä väylällä kun jonot alkoivat madella kävelyvauhtia.Puolitoista tuntia siinä tuhraantui,jotain kaistanleveysx20m.palaa siellä piikattiin auki.Käsittämätöntä että tuommoisessa paikassa tehdään tietyötä tuohon aikaan,jotain17-18 oli kello siinä kohtaa.

Kello 20.50 sitten lopulta saavuttiin Abroon ,mukava siisti hirrestä rakennettu majatalo tienvarressa 50 km.ennen Liettuan rajaa.Edullinenkin on,taisi olla nyt ainakin kuudes kerta täällä yhdeksän vuoden aikana ja hintataso aina sama,45 euroa kahdelta/ yö aamupalan kanssa.

Perjantaina 9.15 jatkettiin matkaa.Heti Liettuan puolelle kun päästiin emäntä alkoi katselemaan Tallink-Siljalta illaksi ylitystä (Soneran sopiva liittymällä tuo kannatti aloittaa vasta Puolan jälkeen).
Varattiin sitten paikat 19.30 lähtöön.

Liettuassa oli peltohommat kovasti meneillään.

Latviassa kun oltiin tulossa Riikaan,alkoi näyttää että ei kyllä ehditä siihen puoli kasin laivaan.Piti sitten muuttaa se kello 22.30 lähtöön.Sitten kun ei enää niin kiire,käytiin Ainazissa kahvilla ja ajettiin sitä rantatietä pitkin Pärnun lähelle.
Tallinnassa oltiin silleen sopivasti että käytiin Lidossa syömässä ja sitten rantaan.
Laiva lähti hieman etuajassa,kultapossukerholaiset kun saa autot paremmille paikoille niin oltiin seitsemäs auto laivasta ulkona Helsingissä.Etuajassakin oli senverran että jo 00.27 kurvattiin Länsisatamasta nokalle päin.

Kotona itärajalla klo.3.10 ja 1002 km. kertyi Abrosta matkaa.Koko reissu 5756,5 km.Dieseliä paloi 356 litraa joka tekee keskimäärin 6,1 litraa sadalle.Puola ja Baltia hitaampaa ajoa mutta muuten itäeuroopassa ajettiin paljon 130km/h rajoitettuja motareita.Saksassa tuli kokeiltua että 220 km/h löytyy,ja melko helposti vielä.
Kaikki tässä näkyvät kuvat tuli räpsittyä Samsung Galaxy S5:llä.Emäntä oli tietoliikennevastaava ja hotellivaraukset hoitui Galaxy s2+:lla.Tosi hyvin oli ilmaista wlania tarjolla kaikkialla muualla paitsi Saksassa,se nyt ei tullut yllätyksenä että Saksan tilanne on mikä on,jossain isojen ketjujen hotelleissa on free wifi mutta kovin yleistä se ei vielä ole ollut.
Navigointi hoitui sillä aiemminkin mainitulla 5 vuotta vanhalla tomtomilla,ja missä uudempia teitä mitä tuo ei tuntenut,Galaxyn Navfree hoiti homman hienosti.Tuo on kyllä hyvä sovellus,suosittelen.Alkuun kun joutui luopumaan Nokiasta oli vähän hukassa ulkomailla mutta kyllä tuo riittävän hyvä on.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Puolassa tiet on parantunut paljon EU;n myötä.Joskus tuossa 2006-2008 tehtiin useempi autoreissu jotka jollain tavalla sijoittuivat Puolaan kunnes 2008 loppukesällä Puola laitettiin boikottiin jota kesti nelisen vuotta.

Minulle jäi vähän epäselväksi miksi laitoitte Puolan boikottiin, oliko teiden hitaus tai huonous syynä?
 
Liittynyt
19.5.2014
Viestit
12
Sijainti
Pietarista 196 km.länteen
Joo, sekä Venäjääkin hullumpi ajotyyli.
2008 Krakovan reissulla ohitettiin mennessä Varsova itäpuolelta, siellä esim.kerran matka pysähtyi keskellä metsää tunniksi ilman näkyvää syytä.
Sitten jatkuva kylien läpiajo ja 50km/h alkoi tympimään.
2012 tuli testattua Gdynia-Berliini väli joka oli Puolankin osalta jo aika sujuvaa.
Kai sitä oikein tarkalla reittivalinnalla ja ajankohdalla milloin ajaa pärjää sielläkin (esim.ei tunge elokuussa Helin niemimaalle niinkuin 07 erehdyttiin tekemään).
 
Top Bottom