Australian ilmasto ja vuodenajat

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
australia.jpg


Pohjois-Australian ilmasto on trooppinen ja kuuma, Etelä-Australian subtrooppinen ja lauhkea. Talvi on kesä-elokuussa ja kesä joulu-helmikuussa. Pohjoisen tropiikissa talvi on kuiva ja kesä kostea, etelässä talvi on sateinen ja kesä kuiva. Itärannikon eteläosissa sademäärä jakautuu tasaisemmin vuoden mittaan. Suurin osa sateista lankeaa rannikolle, sisämaa on kuiva. Sademäärä vaihtelee huomattavasti vuodesta toiseen.

Kevät (syys-lokakuu) ja syksy (maalis-toukokuu) ovat välikausia paljolti samalla tavalla kuin Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa.

Pohjoisen Darwinissa päivän keskilämpötila harvoin talvellakaan putoaa alle 30 asteen, yölämpötila talvella on 15-20 astetta. Etelässä voi talvella olla pakkasta.

Lähteet: wikitravel.org, lonelyplanet.com
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23.11.2010
Viestit
1571
Sijainti
Nokia
Australian Bureau of Meteorology: Climate Tips for travelers jakaa Australian kuuteen ilmastovyöhykkeeseen lämpötilan ja kosteuden perusteella. Kuusi aluetta ovat (sivulla kartat): pohjoisen kuuma ja kostea, idän lämmin ja kostea, pohjoisen sisämaan kuuma kuiva alue lämpimällä talvella, etelän sisämaan kuuma kuiva alue viileällä talvella, etelän leuto vyöhyke lämpimällä kesällä ja viileällä talvella, kaakon viileä leuto vyöhyke leudolla tai lämpimällä kesällä ja kylmällä talvella.
 
Top Bottom