Egyptin Sharm-el-Sheikhissä tappajahait aiheuttivat uintikiellon

Keskustelu osiossa 'Afrikka', aloittaja reissuesa, 9/12/10.

 1. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Egyptin Sharm-el-Sheikhinssä muutaman päivän sisällä kolme venäläistä, yksi ukrainalainen ja yksi saksalainen on kuollut haiden hyökkäyksien vuoksi (AL). Uintikielto jo kumottiin välissä, mutta kuolemantapauksen jälkeen uusittiin, kielto on voimassa 50 km matkalla. Sharm-el-Sheikhissä käy viikottain noin 1000 suomalaisturistia (Yle).

  Yksi turistien kimppun hyökänneistä haista on saatu kiinni, kyseessä on makohai (kuvia)(IS). Saksalaisen tappanutta valkopilkkahaita ei ole saatu kiinni (HS).

  Suomalaiset matkanjärjestäjät kommentoivat, että tappajahaiden aiheuttama uintikielto ei toistaiseksi oikeuta matkan perumiseen, vaan turistit uikoon altaissa. Poikkeuksena tähän ovat sukellusmatkalaiset, jotka voivat vaihtaa matkansa ajankohtaa.

  Tappajahai on Mossadin lähettämä ;)
   
 2. Kaljamaha

  Kaljamaha

  Liittynyt:
  9/12/10
  Appiukko perheineen juuri lähdössä tuonne. Pikkasen puski hikeä hänellä kun kerroin näistä tappavista haista. Saas nähdä meinaako snorklata uima-altaan pohjaa koko reissun ajan.
   
 3. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Nyt olisi edullisia äkkilähtöjä tarjolla Egyptiin, minkähän takia ;). Näyttäisi esimerkiksi Alma Toursilla saavan Sharm-el-Sheikiin viikon matkan määritellyssä hotellissa aamiaisella sisältäen viisumin hintaan 257 euroa, ja jos yksin matkustaa hinnaksi tulisi 317 euroa. Alkaen -hinnat määrittelemättömällä majoituksella 199 e. Lentoyhtiönä näyttää olevan Bulgarian Airlines.
   
 4. Kaljamaha

  Kaljamaha

  Liittynyt:
  9/12/10
  Siis tuohan on jotain aivan uskomattoman halpaa! Noilla hinnoilla sitä voisi itsekin lähteä vaimon kanssa käymään Egyptissä, ainoa huono puoli vaan on että 1 vko (talviloman pituus) ei riitä kaiken kiinnostavan näkemiseen, vaatisi ainakin 2 vkoa.
   
 5. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Hairannat avautuvat jälleen

  Nyt ollaan Sharm-el-Sheikhin hairantoja taas avaamassa. Hotellien on sitouduttava tarkkailemaan merta jatkuvasti partioveneiden ja ammattisukeltajilla varustetuttujen valvontatornien avulla. Turistien sallitaan uida vain merkityillä alueilla, haiden ruokkimista tulee välttää. (Yle)
   
 6. Jani

  Jani

  Liittynyt:
  10/12/10
  Sinne vain, ainahan vedessä kaloja on ollut. :) Finnmatkoilla oli ainakin viime viikolla edullisia matkoja myynnissä ja nyt niitä ei juurikaan ole, joten kylläpä ne on varattuna kaikki. Turhaa hysteriaa aina media vain luo. Jos pitää uida niin ui altaassa.
   
 7. sieguz

  sieguz

  Liittynyt:
  10/12/10
  Myrskytkin on riepotelleet punaistamerta. Eikös vain se saksalainen nainen kuollut? Muilta se puraisi jonkun raajan irti?
   
 8. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Aamulehti 9.12.2010:
  Kun on noita uutisia muista lähteistä lueskellut, tuo AL:n uutinen on ainoa, jossa puhutaan kolmesta kuolleesta. Eli eiköhän tämän AL:n tiedon voi tuomita uutisankaksi.
   
 9. Megabass

  Megabass

  Liittynyt:
  14/12/10
  Tämä oli kyllä aika kauhea, mitä tuolla tapahtui.
  Isäntä kävi tuolla 2 Vuotta sitten.
  Hyvä, ettei silloin tapahtunut mitään.
  Mutta hän ei kyllä käynytkään uimassa kovin.
   
 10. master82

  master82

  Liittynyt:
  15/12/10
  hait

  Mä pelkää haita niin paljon että en voi uida meressä.
   
 11. dazz84

  dazz84

  Liittynyt:
  21/12/10
  Kaveri matkusti viikko sitten Egyptiin. Toivottavasti ei joudu hain syömäksi. Tuskin kamalasti nuo haivaarat sen uimista estelee. Olen ehkä hiukan katkera kun olen lapsesta saakka unelmoinut meneväni sinne näkemään pyramidit! Tammikuussa olisi halpoja äkkilähtöjä juurikin tuonne haialueelle! :D
   
 12. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Vieläkin on uintikieltoja voimassa, ja nyt alkoi vielä satamaan päiväkaupalla, mikä on Egyptissä kovin poikkeuksellista (IL 30.12.10). Egyptissä ei näytä tammi-helmikuussa olevan kovinkaan lämmintä, vähän yli 20 astetta, ja yöllä vain 10 astetta, uimavesi 20 astetta.
   
 13. paion

  paion

  Liittynyt:
  30/12/10
  Sijainti:
  Länsi-suomi
  Useita kertoja ekyptiassa käyneenä, ikinä ei ranta snorklauksissa ja dyykeissä ole tosiaan haita näkynyt, pitemmällä merellä tietty!
  Kyllä ne jotkut hailajit on vuosien ajan pistellyt poskeen aina jokusen sillointällöin, mutta ne on mennyt hyvin pienellä otsikolla.

  Ymmärtää matkustuksen merkityksen Egyptin korruptoituneelle taloudelle, ei liikaa huudella, ennenkuin on pakko.

  Niin, talvikausi meneillään ja kun arska laskee, niin aika fiileeksi illalla vetää, ei paljon steppailla shortseissa!
   
 14. reissuesa

  reissuesa Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  23/11/10
  Sijainti:
  Nokia
  Pitääköhän paikkansa se mitä jostakin luin, että Egyptiin ei keskitalvella tehdä seuramatkoja muualta kuin Suomesta?
   
 15. paion

  paion

  Liittynyt:
  30/12/10
  Sijainti:
  Länsi-suomi
  Aika outo "lukema". Ainakin, Venäjältä ja sen naapurimaista tehdään aina. Muutenkin noita on paljon siellä nykyään, omat ravintolat ja muut, joissain hotelissa jopa oma moskovan kellonaika eräässä resortissa:)ettei myöhästy dinneriltä:) Tunnin taitoi olla ero.

  Saattaa se vähäisempää tosiaan olla muista,mutta kai ruåttista sentään tehdään!
  Noo, kiva maa ja epyktialaiset huumorisällejä,vahvasti!
   
 16. Sami

  Sami

  Liittynyt:
  9/1/11
  Komppaan täysin edellistä. Viimeksi Sharm el Sheikhissä käydessäni koko paikka oli täynnä venäläisiä turisteja. Karkea arvioni on, että 80-90% Sharm el Sheikhin turisteista puhui venäjää äidinkielenään. Ravintoloiden ruokalistat joka puolella venäjäksi, samaten asiakaspalvelua tuolla saa venäjäksi ihan joka paikassa.
  Israelin Eilatissa tuntuu olevan vähän sama meininki, venäläisiä turisteja ja muut kansallisuudet pieninä vähemmistöinä.
   
Lataa...
Similar Threads
 1. reissuesa
  Vastattu:
  11
  Katseltu:
  6453

Jaa tämä sivu